Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Különleges ízek, csodás összhang, és ünnepi köretnek sem utolsó!

Csirkés-kelbimbós rizssaláta juharsziruppal
2017. December 17.

Sokat gondolkoztam azon, hogy a juharszirup napra milyen receptet készítsek. Persze, csinálhattam volna amerikai palacsintát, amit jól nyakon öntök sziruppal (sőt, ha nagyon „amerikai” stílusú ételt szerettem volna, még bacont is sütöttem volna mellé), de aztán a nálunk talán kevésbé ismert párosra, a kelbimbó és a juharszirup szuper kettősére esett a választásom. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 20 dkg rizs

  • 25 dkg kelbimbó
  • 3+1 evőkanál juharszirup
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • őrölt fekete bors
  • 8 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítés

A rizst átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük.

A kelbimbókat megmossuk, megszabadítjuk külső leveleiktől, majd mindet félbevágjuk hosszában. Sós vízben roppanósra főzzük (ne puhuljanak teljesen meg!).

Az előfőzött kelbimbókat leszárítjuk, keverőtálba tesszük, és rácsorgatunk 3 evőkanál juharszirupot. Összeforgatjuk, majd vágott felükkel lefelé sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük. 190 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük a kelbimbókat, akkor a legfinomabbak, ha kissé meg is barnulnak.

Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, és a felcsíkozott csirkemellfilét átsütjük rajta. Ráöntjük a maradék juharszirupot, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a főtt rizzsel, a sült kelbimbókkal és a feldarabolt sárgabarackkal. Még egy kis sóval és borssal fűszerezzük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokis-vaníliás kifli

Csokis-vaníliás kifli

Nincs jobb annál, mint a reggelt házi, pihe-puha péksütivel kezdeni! A péksüti nap alkalmából csokis-vaníliás kifliket készítettem, narancslekvárral tökéletes napkezdő!
Ez a recept egyszerűen nagyszerű! Muszáj kipróbálni!  Burgonyapürés quiche

Ez a recept egyszerűen nagyszerű! Muszáj kipróbálni! Burgonyapürés quiche

Melegen is finom, hidegen is finom, vendégvárónak is nagyon jó, mi az? Hát persze, hogy a quiche! Ezúttal a franciák hagyományos sós pitéjét alaposan átvariáltam, és krumplipürés-kolbászos töltelékkel sütöttem meg. Igazi télies, laktató étel, tökéletes vacsorára vagy egy tartalmasabb leves után ebédre.
Mázas csirkecombok pirított burgonyával

Mázas csirkecombok pirított burgonyával

Összekeverjük, megkenjük, átsütjük, ennyi az egész, és garantáltan mindenki kedvencei lesznek ezek a finom csirkecombok! Az sem árt nekik (sőt!), ha akár egy teljes éjszakán keresztül állnak a fűszeres mázban, ezért ez az ebéd is az előző nap előkészíthető ételek sorát gyarapítja.  

Napi ajánlatunk

Top videók