Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkés-gombás rántott palacsinta görög joghurtos uborkasalátával

Bár laktató főétel, ízeiben a könnyű, nyárias ételeket idézi. A csirke fűszerkeveréke paprikás-zöld fűszeres, a saláta frissítő, a legfinomabb jól behűtve.
2017. május 24.

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 2 tojás
  • 1 nagy csipet só
  • 2 dl tej
  • 2,5 dl szódavíz + a hígításhoz
  • 15 dkg liszt
  • olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál oregano, kakukkfű és bazsalikom vegyesen
  • 1-1 csipet só, őrölt fekete bors
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg csiperkegomba
  • olaj a sütéshez
  • 1 nagy marék reszelt trappista sajt
  • liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • A salátához:
  • 1 kígyóuborka
  • 1 pohár görög joghurt
  • só, őrölt fekete bors
  • kevés citromlé

Elkészítés

A palacsintához a tojásokat elhabarjuk, hozzáadjuk a sót, a tejet, a szódavizet, majd beleszitáljuk a lisztet. Alaposan összedolgozzuk, majd hűtőben fél órát pihentetjük. Ezt követően további szódavíz hozzáadásával hígítjuk, majd kiolajozott palacsintasütőben 12 palacsintát sütünk.

A töltelékhez az összes fűszert összekeverjük, és a kis csíkokra vágott csirkemell filét bedörzsöljük vele (a maradék fűszert lezárt dobozban tárolhatjuk). Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat hevítünk, erős lángon kifehérítjük rajta a húst, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra szelt gombát. Puhára sütjük.

rantottpalacsinta1

A palacsinták közepére halmozunk a húsos-gombás töltelékből és a reszelt sajtból, az oldalakat a cikkben szereplő fotó alapján középre hajtjuk, végül feltekerjük a palacsintákat. Hagyományos módon duplán bundázzuk: lisztbe, sózott, elhabart tojásba, zsemlemorzsába, majd ismét tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk a palacsintabatyukat. Bő olajban aranybarnára sütjük, tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.

A salátához a megmosott uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a joghurttal, sóval és borssal. Kevés citromlével frissítjük az ízét, és tálalásig hűtőbe tesszük (érdemes a főzési folyamat elején elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek). A rántott palacsinták mellé kínáljuk.

 

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme szuper családi ebéd ajánlatunk hétvégére

Íme szuper családi ebéd ajánlatunk hétvégére

Ne csak főzelékbe tedd! Vajbabos-kolbászos rakott tészta
A hűtőszekrény elkészíti helyettünk, nekünk csak 10 perc dolgunk lesz vele: Epres joghurttorta

A hűtőszekrény elkészíti helyettünk, nekünk csak 10 perc dolgunk lesz vele: Epres joghurttorta

Könnyed, pasztell színű desszert, amolyan igazi tavaszi finomság.

Napi ajánlatunk

Top videók

Almás kalácspuding

Krémes és gyümölcsös, télies ízű és illatú kalácspuding. Vegyétek ki a sütőből, hintsétek meg porcukorral, és tálaljátok azon melegében!

Nutella imádók figyelem! Ezt a kekszet ki kell próbálnotok!

Sokak kedvenc mogyorókréme nemcsak kanalazva vagy kalácsra kenve finom, hanem szaftos kekszet is készíthetünk belőle