Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Csirkés ananászos curry a mikróban

2018. February 2.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 édesburgonya (meghámozva, felkockázva)
  • 2 mogyoróhagyma (apróra vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 2 ek. víz
  • 1 ek. gyömbér (apróra vágva)
  • 410 ml kókusztej
  • 1 ek. piros curry paszta
  • ½ tk. só
  • ½ tk. fahéj
  • 45 dkg csirkemell
  • 1 csésze fagyasztott borsó
  • 1 csésze ananász (felkockázva)
  • 1/3 csésze kesudió
  • ½ lime leve

Elkészítés

Egy nagy tálba rakjuk az édesburgonyát, a mogyoróhagymát, a fokhagymát, a vizet, és a gyömbért. Fedjük le, és főzzük 5 percig a mikróban, magas fokozaton. Adjuk hozzá a kókusztejet, a curry pasztát, a sót és a fahéjat. Keverjük össze.

Egy másik tálba tegyük a felkockázott csirkemellet, fedjük le, és mikrózzuk 2 percig. Adjuk hozzá az előző keveréket, keverjük át, majd tegyük vissza 6 percre (félidőnél keverjük át). Adjuk hozzá a borsót, az ananászt, a kesudiót, és a limelevet, 30 mp-ig melegítsük. Tálaljuk rizs mellé.

forrás: Prevention

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók