Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkepaprikás helyett

Pollo alla cacciatora
2017. június 18.

„Alla cacciatore vagy alla cacciatora?” tettem fel a kérdést Katának, az olaszul legjobban beszélő barátomnak, az internetes találatok ugyanis zavarba hoztak, mindkettő nagyjából ugyanannyi találatot hozott. Abban maradtunk végül, hogy cacciatora, bár a csirke vadász módra „cacciatore” lenne. Ha valaki tudja a megfejtést, kérem, árulja el nekem is!

A receptek ennél sokkal egyöntetűbbek, és az eredmény kifejezetten nyárias ízélmény a felhasznált paprikának és paradicsomnak köszönhetően. Az általam amúgy imádott csikepaprikást pedig meghagyom a hűvösebb napokra.

Hozzávalók

  • 75 dkg csirkecomb (alsó és felső részek)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 doboz hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • 1 közepes fej főzőhagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • kis marék kakukkfű
  • 1-2 babérlevél
  • só, bors

Elkészítés

Az öntöttvas lábosban olajat forrósítottam, a combokat oldalanként 6-6 percig pirítottam majd félretettem.

Második körben a felaprított hagyma, fokhagyma és a csíkokra vágott paprika ment a lábosba, ezeket 8-10 percig pároltam, majd hozzáadtam a paradicsomot és a bort. Belekerült a kakukkfű, sóztam, borsoztam és hagytam, hogy az egész felforrjon.

A combokat visszatettem a szószba, és lefedve 30, majd fedő nélkül további 20 percig főztem, hogy a leve sűrűsödjön kissé.

Tényleg ennyi és tényleg jó!

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

5 szuper ötlet a jégkockatartók hasznosítására

Nyáron talán mindenki hűtőszekrényében lapul egy-két folyamatosan feltöltött jégkockatartó, hogy bármikor hűsíthessük magunkat jeges italokkal. Szilikonból sokféle jópofa formában beszerezhetjük, és nemcsak jégkocka gyártáshoz használhatjuk! Íme pár további ötlet.