Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkehússal töltött cukkini hajók

Adásban volt: 2017. június 28.
A recepthez tartozó videó

Hozzávalók

4 személyre
  • ½ kg csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy cukkini
  • olívaolaj
  • só, bors
  • ½ kaliforniai sárga paprika
  • ½ kaliforniai piros paprika
  • 12 dkg csiperkegomba
  • friss kakukkfű
  • 50 g gruyere sajt
  • 1 dl habtejszín

Elkészítés

1. A csirkemellet ledaráljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és olívaolajon kevés sóval megdinszteljük.

2. A cukkiniket kettévágjuk, a közepét kikaparjuk, de nem dobjuk el, hanem hozzáadjuk a hagymához. Ezután feljebb vesszük a hőfokot és hozzáadjuk a darált csirkehúst.

3. A kivájt cukkinik alját levágjuk, hogy ne billegjenek, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket és megsózzuk.

4. A gombákat megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, a kaliforniai paprikákat is felcsíkozzuk, majd a húshoz adjuk. Végül megszórjuk friss kakukkfűvel, felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a reszelt sajtot. Ha a sajt is megolvadt, a húsos raguval megtöltjük a cukkiniket. 200 fokon 20 percig sütjük. Tálaláskor friss kakukkfűvel megszórjuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fetával bolndított cukkinitócsni

Fetával bolndított cukkinitócsni

A reszelt krumpliból készült tócsnit mindenki ismeri, ez a cukkiniből készült változat, egy kis fetával bolondítva szintén sokak kedvence lesz. Frissen is és langyosan, de még hidegen is finom.
Spagetti cukkinipesztóval

Spagetti cukkinipesztóval

A cukkini egyik legideálisabb helye a cukkinipesztóban van. A pesztónak pedig a spagettin.

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!