Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Csirke gombás, tejfölös mártásban rizzsel körítve. Klasszikus ebéd egy klasszikus vasárnapra.

Csirke Stroganoff hagymás salsával

Adásban volt: 2013. June 21.
A recepthez tartozó videó
Csirke gombás, tejfölös mártásban rizzsel körítve. Klasszikus ebéd egy klasszikus vasárnapra.
2015. October 11.

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • 1 citrom
  • 2 dl tejföl
  • 30 dkg gomba
  • 1 üveg csemegeuborka
  • 2 kis lilahagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • tálaláshoz: főtt rizs

Elkészítés

A gombát nagyobb darabokra vágjuk, majd egy felforrósított serpenyőben előpirítjuk, amikor kapott egy kis kérget, kevés olajjal meglocsoljuk, és kevergetés nélkül hagyjuk még pirulni. Amikor már eléggé megpirult, csak akkor sózzuk, borsozzuk. A pirított gombát félretesszük, és ugyanabban a serpenyőben egy kevés olajon a kockára vágott csirkemellet is megpirítjuk. Amikor a hús már színt és kérget kapott megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Visszatesszük a serpenyőbe a gombát, hozzáadjuk a tejfölt pár percig főzzük, majd belekeverünk pár evőkanálnyi apróra vágott csemege uborkát és belereszeljük egy fél citrom héját. Sózzuk, borsozzuk és a ragut kb. 5 perc alatt készre főzzük. Ezalatt elkészítjük a hagymás salsát. Két evőkanál apróra vágott csemege uborkát, egy fél fej szintén apróra vágott lilahagymával és jó sok finomra aprított petrezselyemmel és egy kevés olívaolajjal összekeverünk, a rizzsel tálalt csirke tetejére halmozzuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!