Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

 Finom húsgolyók, paradicsomos ragu és tészta...lehet nem szeretni?

Az október 25-i tészta világnapra egy nagy klasszikus kedvenccel, a húsgombócos spagettivel készültem
2017. október 25.

 Amerika egyik legnépszerűbb étele, ami nem csoda. A csípős íz opcionális, ebben a receptben megbolondítottam némi csilivel a szószt, de természetesen ezt el is hagyhatjátok.

Hozzávalók

4 személyre
  • A gombócokhoz:
  • 5 dkg kenyér lehéjazva
  • 0,5 dl tej
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fekete bors
  • 2-3 evőkanál burgonyapehely
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • A szószhoz:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csilipaprika v. fél kávéskanál őrölt csili
  • 2 konzerv aprított paradicsom (konzerv, 2*40 dkg)
  • só, őrölt fekete bors
  • Az összeállításhoz:
  • 25 dkg tetszőleges spagetti
  • só, 1 teáskanál olívaolaj
  • bazsalikomlevelek
  • parmezán sajt

Elkészítés

A húsgombócokhoz a lehéjazott kenyeret beáztatjuk a tejbe. A darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kinyomkodott kenyeret, az elhabart tojást, a megpucolt, lereszelt fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Annyi burgonyapelyhet (ennek hiányában zsemlemorzsát) teszünk hozzá, hogy nem túl tömör, de formázható masszát kapjunk. Kis gombócokat készítünk belőle.

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a gombócokat átpirítjuk rajta (kapjanak kérget, de teljesen átsütni nem szükséges). Fogóval kiszedjük mindet.

A szószhoz ugyanabba a serpenyőbe öntünk még egy evőkanálnyi olajat, majd a megtisztított, finomra aprított vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a kierezett, apróra vágott csilit (vagy a tört csilit), beleöntjük az aprított paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk, majd botmixerrel krémesre törjük. A húsgombócokat visszaültetjük a szószba, és készre főzzük.

A spagettit közben lobogó, enyhén sós és olajos vízben al dentére főzzük. A kész tésztát leszűrjük, a húsgombócos paradicsomszószhoz forgatjuk (ha úgy egyszerűbb, előtte ismét kiszedhetjük a gombócokat). Bazsalikomlevelekkel és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók