Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme a finom és egészséges cseresznyés pite receptje

Ha beköszönt a nyár, a cseresznye egyike azoknak a gyümölcsöknek, amelyet ha elkezdünk enni, egyszerűen lehetetlen leállni vele… Ha mégis sikerül, érdemes kimagozni egy adagot és sütni belőle egy finom, egészséges cseresznyés pitét, mert ilyen formában is isteni gyümölcs.
2017. június 26.

Hozzávalók

22 cm-es tortaformához
  • 200 g zabliszt
  • 30 g lenmagliszt
  • 1 nagyobb banán
  • 50+75 g eritrit
  • 1 db citrom
  • vanília aroma
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • porrá őrölt eritrit
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 20 g görög joghurt
  • 80 dkg cseresznye
  • 50 g zabkorpa
  • 1 db tojás

Elkészítés

Először elkeverjük a tészta száraz hozzávalóit, a zablisztet, a lenmaglisztet, a sütőport, 50 g eritritet és a mézeskalács fűszerkeveréket. Majd hozzáadjuk a görög joghurtot és az egész banánt pépesítve. Jól formázható egynemű tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük pihenni 20-30 percre.

A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk, majd a maradék 75 g eritrittel és egy kevés vanília aromával összekeverve félretesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.a

CseresznyésPite2

A tésztát átgyúrjuk néhányszor, hogy kissé visszapuhuljon, majd kettéosztjuk. Kb. a 2/3 részét két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, a piteformánk átmérőjénél legalább 5-6 cm-rel nagyobbra. Elvesszük a felső réteg papírt, fejjel lefelé ráborítjuk a piteformát, majd óvatosan belefordítjuk a tésztát és eltávolítjuk a másik papírt is. A tészta alján egyenletesen eloszlatjuk a zabkorpát.

A cseresznye levét lecsepegtetjük, majd a piteformában egyenletesen eloszlatjuk.

A maradék tésztát az előzőek szerint kinyújtjuk, majd 1-1,5 cm széles szalagokra vágjuk és beborítjuk vele a cseresznyés réteget. A maradék tésztából sütemény szaggató segítségével különböző formákkal is díszíthetjük a tetejét. Végül egy felvert tojással megkenjük a rácsot, hogy szép fényesre süljön.

Az előmelegített sütőben 10 percig 180°-on, majd további 20 perc 160°C-on készre sütjük. Porrá őrölt eritrittel megszórva, görög joghurttal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zsebes csirke - avagy a natúr csirkemell másképp

Zsebes csirke - avagy a natúr csirkemell másképp

Adott a natúr csirkemell zöldségkörettel. Szeretnénk valami izgalmasabbat és látványosabbat kihozni belőle. Mit tegyünk? Vágjunk a csirkére zsebeket, fűszerezzük be, töltsük meg színpompás zöldségszeletekkel, és irány a sütő!
Egyszerű, gyors és egészséges fogás: Zöldséges taco

Egyszerű, gyors és egészséges fogás: Zöldséges taco

A taco a mexikóiak egyik kedvenc étele, amely otthon elkészítve, egy nagyon egyszerű, gyors és egészséges fogás is lehet – akár hússal elkészítve, akár anélkül.

Napi ajánlatunk

Top videók