Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezt muszáj kipróbálni, annyira finom és természetesen csupa egészséges hozzávalóból készül!

A cukkini talán az egyik kedvenc zöldségem, mert egy nagyon sokrétűen felhasználható alapanyag, amit szerintem sokan nem is gondolnának. Én például zabkásákba is sokszor belecsempészem, de a cukkinikenyér világnapja alkalmából most egy édes, citromos-málnás kenyeret sütöttem belőle.
2017. április 25.

Hozzávalók

  • 20 dkg zabliszt
  • 8 dkg zabpehely
  • 2 tojás
  • 10 dkg kókuszolaj
  • 20 dkg cukkini
  • 15 dkg málna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom
  • 15 dkg eritrit
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 5 dkg porrá őrölt eritrit

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal, a kókuszolajjal, az eritrittel és a citrom lereszelt héjával. A száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a zabpelyhet és a sütőport külön összekeverjük, majd a többi alapanyaghoz adjuk. Végül a tésztába morzsoljuk a málna szemeket is.

Egy kenyérformát kiolajozunk kókuszolajjal, vagy kibélelünk sütőpapírral, ebbe öntjük a tésztát.

Az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 35 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.)

A citromos máz elkészítéséhez a porrá őrölt eritritet néhány csepp citromlével hígítjuk. Az elkészült és langyosra hűlt kenyér tetejét vékonyan megkenjük a citromos mázzal, majd akár fogyaszthatjuk is.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme a banánkenyerek banánkenyere

Íme a banánkenyerek banánkenyere

Mert finom és egészséges ez a változat

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!