Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Chorizoval és quinoával töltött tintahal

Adásban volt: 2017. October 27.
A recepthez tartozó videó
2017. October 27.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 tintahal
  • 10 dkg chorizo
  • 10-15 dkg quinoa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 lilahagyma
  • 1 salotta hagyma
  • 1 jalapeno paprika
  • friss petrezselyem
  • friss koriander
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • A salátához:
  • ½ dl borecet
  • ½ dl olívaolaj
  • 1 csomag vegyes salátamix

Elkészítés

1. A chorizot apró kockákra vágjuk, majd egy felhevített serpenyőben kisütjük a zsírját. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fél lilahagymát és az egész salottahagymát. Majd az apróra vágott jalapenot és fokhagymát és petrezselymet.

2. A quinoat forró, sós vízben puhára főzzük és a chorizos alaphoz adjuk.

3. A tintahalakat megtöltjük a töltelékkel, meglocsoljuk olívaolajjal, majd grill serpenyőn megsütjük.

4. A salátához elkeverjük a borecetet a sóval és az olajjal, majd a salátára öntjük. Meglocsoljuk citromlével, majd friss jalapenoval és korianderrel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!