Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors, de laktató és melengető fogás: Chili con carne, mellé pedig roppanós tortilla

A kukorica nem teljesen autentikus bele, de nálunk mindenki szereti, ahogy édeskés íze kiegészíti az étel csípős karakterét. Tálalhatjátok kenyérrel is, én ezúttal tortillachipszet kínáltam mellé.
2018. February 17.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1-2 kis chilipaprika ízlés szerint
  • 80 dkg darált marhahús
  • 50 dkg hámozott paradicsom
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 nagy csipet őrölt római kömény
  • 6 ág oregánó
  • 2 konzerv vörösbab (kb. 50 dkg)
  • 1 konzerv kukorica (kb. 25 dkg)
  • 1 evőkanál sötét kakaópor vagy 2 kocka magas kakaótartalmú étcsoki
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • A tálaláshoz:
  • tejföl, cheddar sajt, korianderzöld és tortillachipsz

Elkészítés

Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított hagymákat párolni kezdjük rajta. Rátesszük a kimagozott, felkarikázott chilit, majd a darált húst. Erős lángon, kevergetve addig sütjük, amíg a hús kifehéredik.

Felöntjük a paradicsommal, sóval, borssal, római köménnyel és az oregánó lecsipkedett leveleivel fűszerezzük.

Felforraljuk, majd lassú tűzön teljesen puhára főzzük a húst. Akkor jó, ha elfő a paradicsom leve, és sűrű, szaftos lesz a végeredmény. Ekkor belekeverjük a lecsepegtetett babot és kukoricát, valamint a kakaóport és a fahéjat. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.

A kész ételt tejföllel, reszelt cheddarral és friss korianderrel tálaljuk. Tortillachipszet kínálunk hozzá.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szénhidrátszegény jambalaya füstölt tofuval

Szénhidrátszegény jambalaya füstölt tofuval

A cajun konyha egyik legnépszerűbb étele a jambalaya. Ahány ház, annyi szokás, szokták mondani, ezért úgy gondoltam, az én alaposan újragondolt verzióm is belefér. Az erős, karakteres fűszerezést meghagytam, azonban kivételesen a szénhidrátszegénység volt a cél, ezért a belefőzött rizst füstölt tofuval helyettesítettem.
Téli vacsora a javából, igazán laktató: Kolbászkrémes töltött krumpli

Téli vacsora a javából, igazán laktató: Kolbászkrémes töltött krumpli

Be kell valakinek mutatni a töltött krumplit? Biztosan nem! Téli vacsora a javából, igazán laktató, főleg, ha jóféle kolbászból készült krémmel töltitek, és még tejszínes mártást is kínáltok mellé.

Napi ajánlatunk

Top videók