Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Champorado, a filippin étcsokis rizskása

2018. January 31.

Hozzávalók

6 személyre
  • 1 csésze holland kakaópor, vagy 225g étcsokoládé
  • 1,5 csésze rizs
  • 3,5 csésze víz
  • ½ csésze cukor
  • 2 tk. vanília aroma
  • sűrített tej a tálaláshoz

Elkészítés

Ha étcsokoládét használunk, olvasszuk meg azt forrásban levő víz felett, majd tegyük félre. Mossuk át a rizst, majd tegyük egy nagy lábasba, öntsük hozzá a vizet. Közepes lángon hagyjuk felforrni, majd vegyük alacsonyabbra a gázt, időnként átkeverve főzzük 15 percig.

Keverjük hozzá a kakaóport/olvasztott csokit, a cukrot, és a vanília aromát. Hagyjuk főni 3-5 percig, míg összeáll. Kapcsoljuk le a lángot, osszuk el az ételt 6 tálkában. Sűrített tejjel ízesíthetjük, ha szükséges.

forrás: Food52

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A zabkása világnapja alkalmából ezúttal jöjjön egy sós változat

A zabkása világnapja alkalmából ezúttal jöjjön egy sós változat

Azoknak, akik inkább a fűszeres, tojásos, zöldséges reggeliket kedvelik, de szeretnék étrendjükbe beilleszteni ezt az értékes, tápanyagokban gazdag gabonafélét

Napi ajánlatunk

Top videók