Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Céklás korhelyleves füstölt csülökkel

Adásban volt: 2014. január 23.
A recepthez tartozó videó
Kiadós, céklás korhelyleves, a szilveszteri buli után a legjobb megoldás!
2016. január 1.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1 darab füstölt csülök
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 3 dl tejföl
  • 1 hagyma
  • 1 csokor kapor
  • 3 babérlevél
  • 1 közepes cékla
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A csülköt előző este beáztatjuk, hogy ne legyen túlságosan sós. Másnap feltesszük hideg vízben főni. A főző lébe beleteszünk 1 hagymát, 3-4 fokhagymagerezdet, és 2-3 darab babérlevelet. A megfőtt csülök húsát és a bőrös, zsírosabb részeinek egy részét is feldaraboljuk és visszatesszük a levesbe. A savanyú káposztát apróbb darabokra felvágjuk és ezt is hozzáadjuk. A céklát aprítógéppel, vagy nagylyukú reszelővel lereszeljük és szintén beletesszük a levesbe, és 15-20 percig főzzük. A habaráshoz elkeverjük a tejfölt egy púpos evőkanál étkezési keményítővel és friss kaporral. A habaráshoz adunk egy keveset a forró levesből, egy kézi habverővel csomómentesre keverjük, és lépésként hozzákeverjük a leveshez. Néhány percig főzzük, de nem forraljuk és tálaljuk.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tarja tejszínes káposztával

Tarja tejszínes káposztával

Igazi nagycsaládos, kiadós, téli egytálétel káposztával.

Napi ajánlatunk

Top videók