Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A házi gnocchi esete az egészséges hozzávalókkal.. pláne a céklával..

Céklás gnocchi spenótos sajtmártással
2017. október 8.

Bevallom, nagyon szeretek az ételek színével játszani, különösen, ha olyan természetes forrásból származnak, mint a cékla. Ebben az ételben az olaszok egyik kedvencét, a gnocchit tettem vele látványosabbá és egyben egészségesebbé is.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 15 dkg cékla
  • 20 dkg zabliszt
  • 5 dkg zabkorpa
  • 2 db tojás
  • 1 tk himalája só
  • 5 dkg gorgonzola sajt
  • 10 dkg zsírszegény krémsajt
  • parmezán
  • 5 dkg friss spenót

Elkészítés

A céklát előzőleg héjastól alufóliába csomagoljuk és 200°C-on kb. 25 perc alatt teljesen puhára sütjük. Meg is főzhetjük, úgy gyorsabban elkészül, de a cékla jellegzetes karamellizált édeskés íze kevésbé fog érvényesülni.

A megpuhult cékláról óvatosan eltávolítjuk az alufóliát, majd a héját is, és burgonyanyomóval összetörjük. Ezután összekeverjük a zabkorpával és a liszttel, végül a tojásokkal és megsózzuk. Puha tésztává gyúrjuk, majd kilisztezett nyújtódeszkára tesszük. Kb. 5 darabra választjuk szét, majd egyesével 2-3 cm-es rudakat sodrunk belőlük. Végül egy késsel vagy spatulával feldaraboljuk 3 cm-es darabokra.

CéklásGnocchi

Sós vizet forralunk, egyesével beledobáljuk a gnocchikat. Miután feljöttek a felszínre, további 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. A szószhoz egy edényben alacsony lángon felolvasztjuk a krémsajtot a gorgonzola sajttal és belekeverjük a friss spenótleveleket is. Ezt tovább fűszerezni már nem szükséges, hiszen a gorgonzola jellegzetes íze gondoskodik erről.

Az elkészült gnocchit a sajtszósszal leöntve, kevés parmezán sajttal megszórva melegen tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mogyorórajongók figyelem! Nagyon jó kis recept következik!

Mogyorórajongók figyelem! Nagyon jó kis recept következik!

Nem árulok el titkot azzal, hogy nagy mogyoróvaj rajongó vagyok, földimogyorót csirkével azonban most párosítottam először. A kedvenc olajos magvam keleti fűszerezésű mártogatósként sem okozott csalódást.
Mexikó ihlette isteni vörösbabos burger

Mexikó ihlette isteni vörösbabos burger

A guacamole világnapja alkalmából szerettem volna nemcsak egy egyszerű avokádókrémes szendvicset készíteni, de „elrepülni” kicsit mexikói hazájába ezzel a finom vörösbabos burgerrel.
Egészséges szendvicsötletek suliba/munkahelyre

Egészséges szendvicsötletek suliba/munkahelyre

Új hét, új ötletek - ne ragadjunk le a vajas kiflinél! Különösen akkor, ha szeretnénk kicsit az egészséget is szem előtt tartani és eszerint összeállítani a szendvicseket.

Napi ajánlatunk

Top videók