Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Céklás gnocchi parmezán chipsszel

Adásban volt: 2017. november 13.
A recepthez tartozó videó
2017. november 13.

Hozzávalók

2 személyre
  • A szószhoz:
  • 1-2 dl habtejszín
  • 1 cékla
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • friss kakukkfű
  • vaj
  • olívaolaj
  • só,bors
  • A gnocchihoz:
  • 1 kg burgonya
  • 25-30 dkg liszt
  • 1 cékla
  • 1 tojás

Elkészítés

1. A céklákat 200 fokon héjában, fóliába becsomagolva 1 órán keresztül sütjük, meghámozzuk, majd az egyiket lepürésítjük, a másikat csíkokra vágjuk.

2. Az elősütött és áttört burgonyát a tojással, liszttel, 3 ek céklapürével és két csipet sóval összegyúrjuk. 4 részre osztjuk és mindegyikből hosszú hengereket sodrunk, majd a felületét bevagdossuk és pár centis darabokra vágjuk. 30 percig hűtőben pihentetjük és sós, forró vízben megfőzzük. Amikor feljöttek a víz tetejére, akkor vehetjük ki őket.

3. A szószhoz egy felhevített serpenyőben olívaolajon és vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát.

4. A csíkokra vágott céklákat a megdinsztelt fokhagymához adjuk és megpirítjuk. Ezután öntjük hozzá a tejszínt, sózzuk, pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a gnocchikat és összeforgatjuk.

5. A chipshez a parmezánt lereszeljük, kis halmokat tesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és aranybarnára sütjük. Ezzel tálaljuk a gnocchit, majd friss kakukkfűvel megszórjuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vargányás gnocchi

Vargányás gnocchi

Illatos, fűszeres, kiadós és annyira olasz.
Gnocchi római módra

Gnocchi római módra

Grízes gnocchi. Ha időnket rászánjuk (a hűtésre), a sütéssel már nem kell sokat bíbelődni, és az íze, mindenért kárpótol majd. Változatosan elkészíthetjük, a gnocchi mellé kínáltakat kedvünkre variálhatjuk.
Édesburgonyás gnocchi

Édesburgonyás gnocchi

Marinara szósszal

Napi ajánlatunk

Top videók

Almás kalácspuding

Krémes és gyümölcsös, télies ízű és illatú kalácspuding. Vegyétek ki a sütőből, hintsétek meg porcukorral, és tálaljátok azon melegében!

Nutella imádók figyelem! Ezt a kekszet ki kell próbálnotok!

Sokak kedvenc mogyorókréme nemcsak kanalazva vagy kalácsra kenve finom, hanem szaftos kekszet is készíthetünk belőle