Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Céklás brownie koporsók Halloweenra

Adásban volt: 2017. October 31.
A recepthez tartozó videó
2017. October 31.

Hozzávalók

4 személyre
  • 90 g étcsokoládé 70%-os
  • 50 ml kókuszzsír
  • 250 g cékla
  • 2 tojás
  • 90 g kristálycukor
  • 50g mandulaliszt
  • 50 g kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna

  • A díszítéshez:
  • 6 db babapiskóta
  • olvasztott étcsokoládé
  • gumicukor

Elkészítés

1. A meghámozott és olajjal megkent céklákat 190 fokon méretétől függően 1-1.5 órán keresztül sütjük alufóliában, majd hagyjuk hűlni. Felhasználás előtt lepürésítjük.

2. A sütihez alaposan elkeverjük a kókuszzsírt a tojásokkal és szakaszosan hozzáadjuk a céklapürét, mandulalisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát és a kakaóport.

3. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a tésztához adjuk. 180 fokon 20-25 percig sütjük.

4. A babapiskótákat megfestjük az olvasztott csokoládéval és a téglalapra vágott süteménybe szúrjuk. Díszítjük még kukac formájú gumicukorral. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes tahini brownie

Gluténmentes tahini brownie

Nyugi, csoki azért van benne

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!