Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bazsalikomos paradicsomleves

A nyári melegben sokszor nem is kívánjuk a nehéz, forró leveseket, viszont annál üdítőbben tud hatni egy hideg, krémes mediterrán hangulatú finomság.
2018. June 9.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 50 dkg érett paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl passzírozott paradicsom
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • Himalája só
  • Őrölt bors
  • 125 g zsírszegény mozzarella sajt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200ᵒC-ra.

A paradicsomokat alaposan megmossuk, félbevágjuk és kicsumázzuk. A hagymákat megpucoljuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük, a vöröshagymát kettévágjuk. Mindet egy sütőpapírral bélelet tepsibe fektetjük, majd az előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

A megsült paradicsomot és hagymákat hűlni hagyjuk, majd turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a passzírozott paradicsomlét, egy marék friss bazsalikomlevelet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Néhány másodperc alatt homogén állagúra turmixoljuk.

Mozzarella sajtszeletekkel és néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Poharas Rákóczi túrós

Poharas Rákóczi túrós

Vannak sütemények, amelyek sosem „mennek ki a divatból”, éppen csak más formát öltenek az aktuális gasztronómiai trendeknek köszönhetően. Most a Rákóczi túróst készítettem el pohárdesszertként, egészséges alapanyagokkal.
Kókuszos-bazsalikomos csirke

Kókuszos-bazsalikomos csirke

Egy 15 perc alatt elkészíthető csirkés ebédötletet mutatok, amit a kókusztejszín és a friss bazsalikom találkozása tesz különlegessé.
Tonhal fasírt

Tonhal fasírt

Sokan nem tudják, de az omega 3 zsírsavak a szervezetre gyakorolt számos egészséges hatásuk mellett a jó kedv fenntartásáért is felelnek, ezért érdemes heti több alkalommal halat fogyasztani, pl. tonhal formájában.

Napi ajánlatunk

Top videók