Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bazsalikomos-epres limonádé

Adásban volt: 2013. June 4.
A recepthez tartozó videó
Egy napsütéses napon nem vágyik az ember másra, mint egy jó pohár frissítő italra, ezek közül az epres limonádé bazsalikommal az egyik legjobb.
2016. May 21.

Hozzávalók

5-6 adag
  • 25 dkg eper
  • 8 citrom leve
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 liter szénsavas ásványvíz

Elkészítés

Az epret a citromlé felével pürésítjük, majd átpasszírozzuk, így az epermagok nem kerülnek bele a limonádéba.
A cukorból és vízből szirupot főzünk, majd a lehűtött szirupot, a bazsalikomot, egy felszeletelt citromot az eperpüréhez adjuk. Végül felöntjük ásványvízzel.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Epres pohárdesszert

Epres pohárdesszert

Könnyű, nyári desszert, ami gyorsan elkészül, mindenki szereti, és a belekerülő habcsók pedig különlegessé teszi.

Görögdinnyés limonádé

Ha már úgyis fölvágjuk, és kivesszük a magokat, akkor tegyünk félre egy adagot a görögdinnyéből limonádénak is. Savas vagy mentes kiadásban is készíthetjük, a hűsítés garantált.

Napi ajánlatunk

Top videók