Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Banános-csokis mandulás szelet

Cukor nélkül, mézzel édesítve. Ráadásul sütni sem kell, csak összedobni és hűtőbe tenni egy időre.
2016. October 21.

Hozzávalók

  • aljához:
  • 1.5 csésze dió
  • 1 érett banán
  • 15 szem datolya
  • tetejéhez:
  • 1 érett banán
  • 4 evőkanál mandulavaj
  • 4 evőkanál méz
  • ¼ csésze kakaópor

Elkészítés

1. Késes robotgépben dolgozzuk össze az összes hozzávalót az aljához. Nem baj, ha marad 1-2 nagyobb darab benne. Ha nagyjából sima, akkor már jó.

2. Simítsuk bele egyenletesen az összedolgozott masszát egy üvegtálba. Ha előtte kibéleljük fóliával, sokkal könnyebb lesz kivenni.

3. A késes robotgépben most a teteje összetevőit dolgozzuk össze teljesen simára. Vigyázzunk vele, mert isteni finom, ne kóstolgassuk el az egészet!

4. Kenjük rá a finom krémet a már a tálban lévő rétegre.

5. Tegyük a hűtőbe néhány órára.

6. Vegyük ki a tálból, és vágjuk 2.5 cm-es négyzetekre.

 

Forrás: popsugar.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Amerikai citromkrémes szelet

Amerikai citromkrémes szelet

Friss, citromos sütemény. Igazi klasszikus, édes napokra, uzsonnára, mindig tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!