Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lehet még fokozni egy eleve szuper finom brownie-t? Naná!

Csak adjunk hozzá jó sok banánt, hogy még szaftosabb legyen! A banán és a csoki tökéletes páros, tegyetek egy próbát! Banános brownie
2017. november 29.

Hozzávalók

egy közepes méretű tepsihez
  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg vaj
  • 3 nagy tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg őrölt mogyoró
  • 20 dkg banán (hámozva mérve) + 1 nagyobb banán

Elkészítés

Az étcsokit a vajjal vízgőz felett, kevergetve egyneművé olvasztjuk, majd levesszük a tűzről, és megvárjuk, hogy langyosra hűljön.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a lisztet egy külön tálban összevegyítjük a finomra őrölt mogyoróval. A 20 dkg-nyi banánt villával összenyomkodjuk, a maradék 1 banánt felkarikázzuk.

A langyosra hűlt csokis vajban elkeverjük a cukros tojást, majd hozzászitáljuk a lisztes keveréket. Eldolgozzuk simára, végül hozzáforgatjuk a villával összetört banánokat is.

A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a maradék banánnal.

A brownie-t 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percet sütjük. Ezután tűpróbával ellenőrizzük: ha szükséges, még tovább sütjük (a sütési idő függ a tészta vastagságától). Akkor jó, ha a külseje már kérges, de a belseje még kissé krémes. Teljes hűlés után szépen szeletelhető, 6 nagyobb vagy 8 közepes méretű szelet lesz belőle.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!