Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bakonyi lasagne Pataky módra

Adásban volt: 2017. October 3.
A recepthez tartozó videó
2017. October 3.

Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 csirkemell
  • ½ fej vöröshagyma
  • 50 dkg csiperke
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag lasagne tészta
  • 4 dl tejszín
  • friss petrezselyem
  • 5 dkg parmezán
  • 10 dkg kolozsvári szalonna vagy bacon
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, egy felhevített serpenyőben kisütjük a zsírját, a szalonnát kiszedjük, majd a zsírjában megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.

2. A gombát felaprítjuk, majd a hagymán megpirítjuk, majd ekkor adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.

3. A csirkemellet a húst rostjaival merőlegesen csíkokra vágjuk, majd a gombához adjuk és magas hőmérsékleten megpirítjuk. Csak a végén sózzuk, borzozzuk és friss petrezselymet adunk hozzá. Felöntjük a tejszínnel, forralunk rajta egyet és hozzáadjuk a megpirított szalonnát.

4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

5. A lasagne lapokat előkészítjük, majd egy tepsi aljára merünk a mártásból és rétegezzük a tésztát és a ragut. A tetejére parmezánt reszelünk, majd befedjük a szalonnával. 30-40 percig sütjük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!