Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme egy isteni desszert felnőtteknek egy hétvégi estére

Baileys-vanília pohár desszert
2018. január 12.

Hozzávalók

3-4 adaghoz
  • 4 dl baileys
  • 6 dl habtejszín
  • 7 g zselatin
  • 500 ml tej
  • 1 db vanília rúd kikapart magja
  • 200 g kristálycukor
  • 2 evőkanál keményítő
  • 5 db tojás
  • 80 g porcukor
  • 100 g pisztácia

Elkészítés

A baileys-t 3 dl habtejszínnel és a porcukorral felforraljuk. A zselatint beáztatjuk annyi vízbe, hogy ellepje és várunk, míg meg nem duzzad. Ezután mikróban csípősre melegítjük és hozzáadjuk a baileys-es részhez. Osszuk el 3-4 pohárban és 1-2 órára tegyük hűtőbe pihenni.

A pisztáciát szárazon megpirítjuk, durvára vágjuk és minden réteg közé szórunk belőle.

A vaníliakrémhez a tejet a kristálycukorral és a vaníliarúd kikapart magjával felrakjuk melegedni. A tojások sárgáját kihabosítjuk a keményitővel és hozzácsurgatunk egy picit a langyos tejből, majd az egészet felrakjuk főni, addig, amíg puding állagú nem lesz Frissentartó fóliával szorosan lefedve langyosra hűtjűk és mehet a pohárba a baileys tetejére. A maradék habtejszínt felverjük 1dl baileys-el, majd ha elérte a megfelelő állagot, habzsákba tesszük és a vanília krém tetejére nyomjuk. Pörkölt, durvára darált pisztáciával díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vaníliás-diós szelet hétvégére

Vaníliás-diós szelet hétvégére

A megunhatatlan dió most egy nagyon vaníliás süteményben

Napi ajánlatunk

Top videók