Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Attól, hogy egy tésztaétel egyszerű alapanyagokból áll és viszonylag gyorsan elkészül, még lehet igazán telt, gazdag ízű.

Ebbe a raguba sok-sok paradicsom került, de a hús kedvelőinek sem kell csalódnia: a tarja és a bacon csak még laktatóbbá teszi. Sokparadicsomos-tarjás tészta
2017. September 27.

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 szelet csont nélküli tarja
  • 3 evőkanál kockázott bacon/pancetta
  • 1 nagyobb póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz aprított paradicsom (konzerv, 25 dkg)
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • tört csilipaprika vagy egy pici friss aprítva, kierezve, kimagozva
  • 25 dkg tetszőleges kisebb méretű, csőszerű tészta
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 4-5 db aszalt paradicsom
  • parmezán és bazsalikomlevelek a tálaláshoz

Elkészítés

paradicsomostarjasteszta1

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a felcsíkozott tarját 1 perc alatt, erős lángon elősütjük rajta. Ha készen van, szűrőkanállal kiszedjük a húst. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, beleszórjuk a kockázott bacont, a megmosott, felkarikázott pórét és a megtisztított, aprított fokhagymát. Megdinszteljük, majd felöntjük az aprított paradicsommal. Sóval, borssal, kakukkfűvel és csilivel ízesítjük, éppen egy pici vizet öntünk hozzá, beletesszük a tarját, majd lassú tűzőn, kevergetve sűrű ragut főzünk.

Közben a tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük.

Mikor a ragu már majdnem kész, hozzáadjuk a cikkezett koktélparadicsomot és a csíkozott aszalt paradicsomot, és további 5 percet főzzük. Hozzákeverjük a leszűrt tésztát, parmezánnal megszórva, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

paradicsomostarjasteszta_allo

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Őszi rumos pohárdesszert

Amerikában a héten rumpuncs ünnepnapot tartanak. Innen jutott eszembe az ötlet, hogy a klasszikus rumpuncs ízeket őszi gyümölcsökkel kombinálva alkossak egy nagyon egyszerű, de annál finomabb desszertet.
Könnyű és egészséges: Őszi narancsos-káposztás kölessaláta

Könnyű és egészséges: Őszi narancsos-káposztás kölessaláta

Ez a saláta nem csupán egészséges, hanem nagyon finom és szívderítően színes is. Borongós napokon egyre több színre van szükségünk, ezért is szoktam sok-sok vitamindús gyümölcsöt és zöldséget csempészni az őszi-téli ételeimbe. Köles helyett kipróbálhatjátok hajdinával, gerslivel, de akár bulgurral, (barna) rizzsel vagy kuszkusszal is készíthetitek.
Újra elérkezett az együnk egy jó meleg levest időszak! LevesszezON!

Újra elérkezett az együnk egy jó meleg levest időszak! LevesszezON!

Mentás-krémsajtos borsóleves parmezánchips-szel

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!