Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Aszalt paradicsom szósz

A jól ismert zöld pestot más alapanyagokból, más színekkel, otthon is elkészíthetjük. Ebben szószban az aszalt paradicsom jellegzetes íze dominál.
2018. August 27.

Hozzávalók

  • 100 g kesudió
  • 50 g aszalt paradicsom
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 30 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • himalája só
  • őrölt bors

Elkészítés

A kesudiót és az aszalt paradicsomot külön-külön forró vízbe áztatjuk, legalább 2 órára. Ezután lecsepegtetjük őket és a bazsalikomlevelekkel együtt aprítógépbe tesszük.

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd szeletekre vágjuk. A paradicsomot is felkockázzuk. Minden hozzávalót az aprítóba teszünk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk őket, majd 3-4 perc alatt teljesen krémesre daráljuk őket.

Frissen főtt tésztával vagy pirítós kenyérrel tálaljuk. A hűtőben tárolva kb. 1 hétig fogyaszthatjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nektarinos szelet

Nektarinos szelet

Réteslapot mindig érdemes a hűtőnkben vagy fagyasztónkban tartani, mert bármikor gyorsan összedobható süteményeket készíthetünk belőle, főleg ha van otthon egy kis friss gyümölcs.
Három paradicsomos tészta

Három paradicsomos tészta

Az olaszok szerint egy jó paradicsomos tésztának nincs párja. Pláne, ha három különböző fajta paradicsommal készül. Ezt most én is leteszteltem.
Paradicsomos sült padlizsán

Paradicsomos sült padlizsán

Hogy készítsük el a padlizsánt, ha már unjuk a jól megszokott krémet és a töltött változatot? Hát így! Szeletekre vágva, paradicsommal összesütve, fetával megszórva nem csak finom, de látványos köret is lesz belőle.

Napi ajánlatunk

Top videók