Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Almás morzsás teasüti

Hozzávalók

  • A morzsához:
  • ¼ csésze hideg, sózatlan vaj
  • ½ csésze világos barna cukor
  • ½ csésze pirított pekándió
  • ¼ csésze nagy szemű zabpehely
  • ½ teáskanál fahéj
  • ¼ teáskanál nagy szemű só
  • A tésztához:
  • ½ csésze hideg, sózatlan vaj
  • 2 csésze liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • ½ teáskanál nagy szemű só
  • ½ csésze világos barna cukor
  • 4 nagy tojás
  • 1 csésze tejföl
  • 2 alma (pl. Granny Smith)
  • 1 csésze pirított pekándió

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra.

2. Készítsük el a morzsát: egy közepes tálban keverjük össze a vajat, a barna cukrot, a zabpelyhet, a fahéjat és a sót.

3. A kezünkkel keverjük el annyira, hogy a vajat teljesen eloszlassuk, és az egész morzsássá váljon. Felhasználásig tegyük a hűtőbe.

4. Készítsük el a tésztát: vajazzunk és lisztezzünk ki egy koszorú sütőformát.

5. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót.

6. Egy másik nagy tálban verjük habosra a vajat a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat.

7. Lejjebb véve a mixer fokozatát, kisebb adagokban keverjük hozzá a lisztet.

8. Egy gumis spatulával forgassuk bele a megreszelt és lecsöpögtetett almát és a pekándiót.

9. A tésztát öntsük át a formába.

10. Szórjuk a morzsát a tésztára, és egy vajazó késsel egy részét forgassuk bele. 60-70 perc alatt süssük meg, tűpróbával ellenőrizzük.15 percig a formában pihentessük, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Forrás:delish.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás süti

Almás süti

A franciák méltán híres almás sütijének, a tarte tatin-nek, a villámgyors verziója. Mindössze három hozzávalóból csodákra leszünk képesek 20 perc alatt.
Bögrés mákos süti

Bögrés mákos süti

Egy bögre segítségével minden alapanyag kimérhető, s miután ez megtörtént, körülbelül egy óra múlva, már kész is ez mákos, lekváros süti. Reggelire, de az uzsonnás dobozba is kiváló.
Süti bodzaöntettel

Süti bodzaöntettel

Ha valami édesre vágyunk és nincs kedvünk sokat pepecselni a konyhában, akkor ez a bodzás süti lesz a megoldás! Gyorsan, könnyen elkészíthető és ragacsosan édes.

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!