Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almapürés palacsinta

Kenyérre senki nem keni. Na, de palacsintába??
2018. március 8.

Bizton állíthatom, hogy ez az egyik legfinomabb palacsinta, amit valaha sütöttem, pedig higgyétek el, állandóan kísérletezem újabb és újabb receptekkel. Nemrég fedeztem fel az egyik (az L-betűs) üzletlánc polcain az almapürét, így az elkészítése sem igényel sok időt. Ha mégis házilag készítenétek el a pürét is, egyszerűen pároljatok puhára meghámozott, feldarabolt almákat egy kevés citromlével és esetleg némi cukor hozzáadásával. A végén pürésítsétek, az sem baj, ha néhány apróbb darabka alma marad benne.

Hozzávalók

  • 15 dkg almapüré
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál (nád)cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy csipet őrölt gyömbér
  • 2 nagy csipet őrölt fahéj
  • 1,5 dl tej
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg liszt
  • kevés kókuszzsír vagy olaj a sütéshez

Elkészítés

Az almapürét kikeverjük a tojásokkal, a kétféle cukorral, a fűszerekkel és a tejjel. A sütőport elvegyítjük a lisztben, apránként a tojásos elegyhez adjuk, majd az egészet simára keverjük habverővel.

A masszából serpenyőben, felolvasztott kókuszzsíron vagy felhevített olajon kis palacsintákat sütünk. Sütés közben egyszer megfordítjuk. Vigyázzunk, ne legyen túl forró a serpenyő, inkább süssük lassabban!

Almapürével, lekvárral, juharsziruppal vagy fahéjas porcukorral tálalhatjuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édesburgonyás-baconös lepény

Édesburgonyás-baconös lepény

Kelttésztás lepény remek téli feltétekkel
Sajtos-karalábés tócsni

Sajtos-karalábés tócsni

Mi lesz, ha egy hagyományos tócsnitésztához karalábét keverünk? Hát ez!
Íme, egy spanyol desszert: bundázott sült tej

Íme, egy spanyol desszert: bundázott sült tej

Zita megmutatja, hogy lehet tejet sütni, finoman, kókuszosan!

Napi ajánlatunk

Top videók