Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A tökéletes vendégváró fogás: Milánói palacsintatorta

A palacsintatorta (készüljön édes vagy akár sós verzióban) az egyik kedvenc vendégváróm. Kifejezetten jót tesz neki, ha egy teljes éjszakát áll a hűtőben, szépen díszíthető, így az asztal éke lehet. Készítsétek inkább kisebb palacsintasütőben a palacsintákat, hogy minél több rétegből álljon a tortátok.
2017. February 22.

Hozzávalók

egy kb. 18 cm-es tortaformához
  • A palacsintához:
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 5,5 dl tej
  • 2 dl szénsavas víz
  • 25 dkg liszt
  • kevés olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg darált marhahús
  • 35 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 15 dkg sűrített paradicsom (konzerv)
  • 35 dkg aprított paradicsom (konzerv)
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 10 dkg feta sajt
  • aprított petrezselyemzöld

Elkészítés

A palacsintatésztához a tojásokat felverjük a sóval. Hozzáadjuk a tejet, a vizet és apránként a lisztet, majd az egészet simára keverjük. Közepes méretű, felhevített, vékonyan kiolajozott palacsintasütőben, mérettől függően kb. 12-14 palacsintát sütünk. A palacsinták az átlagosnál kicsivel lehetnek vastagabbak. A kisült palacsintákat letakarjuk, és megvárjuk, hogy kihűljenek.

A töltelékhez egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rátesszük a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát, majd üvegesre pároljuk. Belerakjuk a kétféle darált húst, fehéredésig sütjük.

A húsos alapra szórjuk a megpucolt, apróra vágott gombát, lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Erős lángon addig főzzük, amíg az alkohol elpárolog.

Hozzátesszük a sűrített és az aprított paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kakukkfűvel. Lassú tűzön, kevergetve az egész ragut sűrűre főzzük. Mikor elkészült, langyosra hűtjük.

Egy vágódeszkára vagy lapos tányérra ráteszünk egy, a palacsintáknál 1-2 mm-rel nagyobb tortagyűrűt. Belerakjuk az első palacsintát, megkenjük a raguval, majd a gyűrűbe rétegezzük a többi palacsintát és ragut. Az utolsó réteg palacsinta legyen. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt rámorzsoljuk a feta sajtot, és megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.

milanoipalacsintatorta1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az egyik legfinomabb vendégváró fogás -  egy picit újragondolva

Az egyik legfinomabb vendégváró fogás - egy picit újragondolva

Szép, francia, könnyű és finom. Persze, hogy quiche!

Napi ajánlatunk

Top videók