Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A tökéletes lángos háromféle feltéttel

Adásban volt: 2015. június 23.
A recepthez tartozó videó
Ikonikus magyar streetfood nemzetközi feltétekkel. Partikra, gyerekzsúrokra kifejezetten ajánlott!
2016. május 22.

Hozzávalók

  • Lángos:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl kefír
  • 2 dkg só
  • 2 ek olaj
  • cukor
  • olaj a sütéshez
  • Rukola pesztó:
  • 2 marék rukola
  • 1 marék dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 dkg parmezán

  • bors
  • mini mozzarella
  • koktélparadicsom
  • Avokádós, paradicsomos salsa:
  • 4 db paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db lime
  • 1 csokor koriander
  • 1 db avokádó

  • Joghurtos retek:
  • 2 doboz joghurt
  • 1 csokor retek
  • 1 gerezd fokhagyma

  • bors

Elkészítés

Lángos

A langyos tej felébe belemorzsoljuk a friss élesztőt, csipet cukrot és lisztet szórunk bele és hagyjuk felfutni.

Közben a lisztet elkeverjük a sóval, kefirrel, a maradék tejjel, két evőkanálnyi olajjal és az élesztős tejjel. Majd egy elektromos dagasztóval alaposan elkeverjük. Egy kiolajozott uzsonnázós zacskóba tesszük a tésztát, és hagyjuk, hogy egy éjszaka alatt szépen megkeljen a hűtőben.

Ha megkelt, lisztezett deszkán átdolgozzuk és 16 részre osztjuk, majd mini lángosokat formázunk. Bő, forró olajban kisütjük.

Rukola pesztó

A megmosott rukolát a dióval, fokhagymával, parmezánnal, csipet sóval és az olívaolajjal összeturmixoljuk.

Avokádós, paradicsomos salsa

A paradicsomokat és az avokádót felkockázzuk, a lila hagymát és a koriandert felaprítjuk, meglocsoljuk a lime levével. Sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. Tabasco vagy chili szósszal ízesíthetjük.

Joghurtos retek

A fokhagymát belereszeljük a joghurtba, csipet sóval elkeverjük és beletesszük a vékony csíkokra szelt friss retket.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az 5 legjobb falat – kenyér, lángos és a többiek

Az 5 legjobb falat – kenyér, lángos és a többiek

Benneteket is érdekel, melyik volt az az öt kenyérféleség, amire a legtöbben kíváncsiak voltatok? Mi most összegyűjtöttük az 5 legnépszerűbbet, amivel igazán nagyot alakíthattok vacsorára, uzsonnára vagy egy szombati ebéd alkalmával.
Kefires lángos (gluténmentes)

Kefires lángos (gluténmentes)

Érdemes a tésztát akár nagyobb adagban bekeverni, 4-5 napig simán elvan a hűtőben, így bármikor lehet friss és gluténmentes lángosunk, amíg a tészta kitart.
Avokádó kisokos

Avokádó kisokos

Néhány ötlet arra, hogy is lehet az avokádóval gyorsan, egyszerűen bánni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!