Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

A legkrémesebb burgonyapüré

2018. January 12.

Hozzávalók

  • 68 dkg aranyburgonya, megtisztítva és félbe vágva
  • 3 ek. sótlan vaj, olvasztva
  • ¼ csésze plusz 2 ek. tejszín
  • kóser só (kb. 1 ek.)
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Töltsünk meg egy nagy lábast vízzel, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a burgonyát, forraljuk 20 percig – a krumpliknak villával összetörhetőnek kell lenniük.

Szűrjük le a vizet, majd rakjuk a krumplikat a konyhai robotgép táljába. Adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd az evezős fejjel dolgozzuk össze. Krémes állagú elegyet kell kapnunk, melynek ízét sóval és tejszínnel javíthatjuk.

forrás: Popsugar

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Még tart a strandszezon! Burgonyás lángos káposztával és sült virslivel

Még tart a strandszezon! Burgonyás lángos káposztával és sült virslivel

Legyen balatoni hangulat otthon is, ha már vége a nyaralásnak, mert még tart a nyár!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!