Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A csirkesaláta megunhatatlan. Íme egy egészséges, pikáns kis recept hozzá

és ami még jó hír lehet: gluténmentes!

A saláták valóban elengedhetetlen részét képezik az egészséges életmódnak, de mivel végeláthatatlan a variációk száma, sosem kell ráunni. A megszokott csirke salátát például feldobhatjuk pikánsabb fűszerezéssel, és akár egy kis grillezett ananásszal is.

Hozzávalók

2 adag
  • 25 dkg csirkemell
  • 20 dkg jégsaláta
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 db avokádó
  • 1 db ananász
  • 1 fej lilahagyma
  • szezámmag

  • bors
  • chili pehely
  • kurkuma
  • fokhagymapor
  • kókuszolaj

Elkészítés

A csirkemellet kifilézzük, majd ízlés szerint sóval, borssal, chili pehellyel, kurkumával és fokhagymaporral befűszerezzük és félretesszük.

Az ananászt meghámozzuk, karikákra vágjuk és eltávolítjuk a középső keményebb részt. A lilahagymát is karikákra vágjuk.

Előmelegítjük és kókuszolajjal kikenjük a grillsütőt vagy egy grill serpenyőt. 2-2 perc alatt megsütjük az ananász és a lilahagyma karikák mindkét oldalát. Pótoljuk a kókuszolajt, majd a sütőbe fektetjük a befűszerezett csirkemell szeleteket is. Oldalanként 4-5 perc alatt ropogós kérget sütünk rá. Az utolsó 1-1 percben megszórjuk szezámmaggal.

A jégsalátát összetépkedjük, a koktélparadicsomot félbe vágjuk, az avokádót pedig kimagozzuk, egy kanállal eltávolítjuk a héjától és vékony szeletekre vágjuk.

Végül összeállítjuk a salátát.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!