Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Krémes, gyümölcsös pite

Krémes, gyümölcsös pite

Amíg a vasárnapi ebéd elkészül addig a gyümölcsös, krémes pitére is biztosan van idő, egyszerűen, gyorsan kész, és abbahagyhatatlan.
Mákos, szilvás lepény (gluténmentes)

Mákos, szilvás lepény (gluténmentes)

Van abban valami egészen csodálatos, amikor a szilva leve átitat egy piskótát, és a fahéjjal keveredve omlós lesz. Ugye? Pofonegyszerű gluténmentes lepény.
Lisztmentes krémes túrótorta (gluténmentes)

Lisztmentes krémes túrótorta (gluténmentes)

Meglepően gyorsan elkészíthető ez a lisztmentes, tehát gluténérzékenyeknek is kínálható krémes túrótorta.
Mediterrán töltött káposzta

Mediterrán töltött káposzta

A cigány konyha jellegzetes ételének, a töltött káposztának könnyű, nyári és mediterrán kelkáposztás változat, amiben nyoma sincs a klasszikus recept nehéz fűszerességének. Tökéletes nyári ebéd!
Sült zöldbab saláta

Sült zöldbab saláta

Újabb variáció a tökéletes reggelire Pataky Pétertől: nyárias ízekkel, sült zöldbabbal, szalonnával és természetesen tojással.
Őszibarackos, olívaolajos sütemény (gluténmentes)

Őszibarackos, olívaolajos sütemény (gluténmentes)

Az olíva-és kókuszolajtól nagyon gazdag, kiadós sütemény. Egy kis görög joghurttal tálalva az igazi.
Cseh túrós kalács

Cseh túrós kalács

A cseh túrós kalács reggelire, uzsonnára, de egy tartalmas leves után főfogásnak is kitűnő választás.
Körtés, csokoládés rétes

Körtés, csokoládés rétes

Csokoládés, gyümölcsös rétes. Mindenkinek ki kell próbálnia!
Babos tészta

Babos tészta

A cigány konyha klasszikusa, egyszerű, kevés alapanyagból készül és nem mellesleg nagyon finom.
Pirított kelkáposzta

Pirított kelkáposzta

A megszokott, rizs-krumpli köret helyett bátran kísérletezzünk zöldségekkel, különleges alapanyagokkal vagy fűszerekkel. Ilyen ez a pirított kelkáposzta is, ami sokkal egészségesebbé és izgalmasabbá tehet egy húsételt.
Vaníliasodó

Vaníliasodó

Fantasztikus kiegészítője bármelyik süteménynek, ez a klasszikus vaníliasodó. A nagyi lekváros rácsosa biztosan erről álmodozik.
Borjúkaraj szendvics

Borjúkaraj szendvics

A legegyszerűbb módját választottam a vasárnapi borjúkaraj maradék felhasználásának: szendvicset készítettem belőle. De még milyet! Természetesen frissen is el lehet készíteni, ekkor szendvicsenként fél szelet hátszínnel kell számolni. És persze máskor és máshonnan is maradhatnak izgalmas alapanyagok.
Punya

Punya

Vakaró, bodag, bokolyi, punya, pogácsa, cigány pizza: mind ugyanazt jelenti, a cigány konyha alapételét. Ezúttal a zsiradékban sült változat elkészítését mutatjuk meg.
253/260