Izgalmas receptek és praktikus megoldások Pataky Pétertől és vendégeitől

Majonéz házliag

Pataky Péter egy kéksajtos-mustáros majonéz készítése közben mondja el a házi majonéz előállítás legfontosabb szabályait. A majonéz két fő alapanyaga a tojás és az olaj, ezek mellé pedig szinte bármilyen plusz ízfokozót kipróbálhatnunk, nem kell ragaszkodni a kéksajthoz és a dijoni mustárhoz.

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptjei

Szerkesztőink kedvencei

Majonéz (tartármártás) tej- és tojásmentesen

Majonéz (tartármártás) tej- és tojásmentesen

Az eredetihez megtévesztésig hasonló majonézt és tartármártást készíthetünk, mindössze a tojássárgája elhagyásával.
Zeller majonézes mártásban (rémoulade)

Zeller majonézes mártásban (rémoulade)

A vékony csíkokra vágott zeller majonézzel, joghurttal, mustárral, egy kevés mézzel és citrusok levével elkevert mártásban tökéletes köret, és mindenféle sült hús remek kísérője.

Napi ajánlatunk

Hogyan kell konfitálni? Pataky Péter megmutatja!

Hogyan kell konfitálni? Pataky Péter megmutatja!

Pataky Péter két szép kacsacomb segítségével megmutatja, hogyan készíthetünk isteni, omlós konfitált húsokat. Az pedig, hogy ki mit tesz be néhány órára lassan sülni a zsírfürdőbe – mindenkinek a fantáziájára van bízva! Ráadásul az omlós hús mellett a tökéletes zsíroskenyér a konfitálás mellékterméke.
Tavaszi csirkés szendvics olvasztott sajttal
A hét szendvicse

Tavaszi csirkés szendvics olvasztott sajttal

Sült csirke szeletkék, megfelelő karakterű sajt, alma egy méretes bagettbe vagy kenyérszeletek közé zárva. Melegen, ropogósan! És nem is kell semmi más…
Tavaszi minestrone leves

Tavaszi minestrone leves

Klasszikus minestrone, az olasz konyha egyik felejthetetlen levese. Ezúttal csigatésztával.

Top videók