Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Így készül az író

Nem könnyű beszerezni, a boltokban alig lehet kapni, ha lehet egyáltalán. Szerencsére az író elkészítése otthon is lehetséges, egyszerű és mindössze tíz perc alatt meg van.
2016. July 6.

Mi is az az író?

Az író a tejföl köpülésekor keletkezik: miután kivált belőle a vaj, ez a kissé savanykás, lefölözött tejhez hasonló folyadék marad hátra. Különböző süteményekhez, például az amerikai palacsintához nagyon jól jön, tésztát lággyá és könnyűvé teszi, és amint reakcióba lép a sütőporral, elveszíti a savanyúságát is, így emiatt nem kell aggódnunk.

Hogyan készül?

Zsíros tejre vagy tejszínre lesz szükségünk, ebből egy csészényihez adjunk egy evőkanál ecetet vagy citromlevet. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten úgy öt-tíz percig, ezután látni fogjuk, hogy beűrösödött, ha nem is annyira, mint a bolti író, de így már használható. Ne ijedjünk meg, ha aludttej-darabok úszkálnak benne, ezeket a kész süteményben nem lehet majd érezni.

Forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így reszeljünk lágy sajtot

Így reszeljünk lágy sajtot

A parmezánnal simán elbánsz, de egy puhább, lágy sajt már kifog rajtad? Íme egy szuper ötlet, hogy minden gördülékenyen menjen.
Vágjuk fel a ragacsos sütit, könnyedén!

Vágjuk fel a ragacsos sütit, könnyedén!

Ha nem boldogulunk a ragacsos sütemény szeletelésével, csak kapjuk elő a gyerekeknek szánt műanyag kést!

Napi ajánlatunk

Top videók