Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hőkiegyenlítés

A hőkiegyenlítés lényege, hogy a forró ételbe a hideg sűrítőanyagot nem közvetlenül keverjük bele.

A tejfölhöz vagy tejszínhez, illetve bármilyen tejtermékhez lisztet vagy keményítőt keverünk, ehhez hozzámerünk a leves, főzelék vagy mártás forró levéből, ezeket simára kikeverjük, és ezt a keveréket folyamatosan kevergetve öntjük vissza a forró ételbe.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tárkonyos leves buggyantott tojással

Tárkonyos leves buggyantott tojással

A közelgő húsvétra jegyezzük elő ezt a tartalmas levest! Ha a sonka főzőlevét megtartjuk, akkor olyan csodálatos dolgok születhetnek belőle, mint ez az, erdélyi konyhát megidéző, tárkonyos leves. Zöldfűszeres, savanykás és laktató.

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!