Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hőkiegyenlítés

2015. május 2.

A hőkiegyenlítés lényege, hogy a forró ételbe a hideg sűrítőanyagot nem közvetlenül keverjük bele.

A tejfölhöz vagy tejszínhez, illetve bármilyen tejtermékhez lisztet vagy keményítőt keverünk, ehhez hozzámerünk a leves, főzelék vagy mártás forró levéből, ezeket simára kikeverjük, és ezt a keveréket folyamatosan kevergetve öntjük vissza a forró ételbe.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tárkonyos leves buggyantott tojással

Tárkonyos leves buggyantott tojással

A közelgő húsvétra jegyezzük elő ezt a tartalmas levest! Ha a sonka főzőlevét megtartjuk, akkor olyan csodálatos dolgok születhetnek belőle, mint ez az, erdélyi konyhát megidéző, tárkonyos leves. Zöldfűszeres, savanykás és laktató.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pihe-puha, szaftos és sajtos: ez az egyik legjobb kombináció, ami a kelt tésztával történhet: Óriás pizzás csiga

A látványos csigaformát pedig egyáltalán nem nehéz kialakítani, egy vágás, pár tekerés, és már mehet is a sütőbe!