Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hőkiegyenlítés

2015. május 2.

A hőkiegyenlítés lényege, hogy a forró ételbe a hideg sűrítőanyagot nem közvetlenül keverjük bele.

A tejfölhöz vagy tejszínhez, illetve bármilyen tejtermékhez lisztet vagy keményítőt keverünk, ehhez hozzámerünk a leves, főzelék vagy mártás forró levéből, ezeket simára kikeverjük, és ezt a keveréket folyamatosan kevergetve öntjük vissza a forró ételbe.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tárkonyos leves buggyantott tojással

Tárkonyos leves buggyantott tojással

A közelgő húsvétra jegyezzük elő ezt a tartalmas levest! Ha a sonka főzőlevét megtartjuk, akkor olyan csodálatos dolgok születhetnek belőle, mint ez az, erdélyi konyhát megidéző, tárkonyos leves. Zöldfűszeres, savanykás és laktató.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!