Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Variációk limonádéra

Nyáron mindig van a hűtőszekrényünkben legalább egy üveg jól behűtött limonádé. Cukorszirup helyett mézzel készítem, és mindenféle friss gyümölccsel, fűszerrel kombinálom.
2018. június 14.

Alapverzió:

1 citrom kifacsart levét összekeverjük 1 bő teáskanál mézzel. Ezt a mennyiséget fél l szénsavas vagy szénsavmentes ásványvízhez adjuk hozzá.

Tipp: Én savanykásabban szeretem, a méz mennyisége ízlés szerint növelhető!

Fűszeres verzió:

Az alapreceptbe friss, alaposan megmosott menta-, citromfű- és bazsalikomleveleket teszünk. Aki még különlegesebbé tenné a limonádéját, adjon hozzá egy csipet Cayenne-borsot, majd hagyja jól összeérni az ízeket.

Gyümölcsös verzió:

Szép és mutatós limonádét varázsolhatunk a kerti partira, ha az alapverzióhoz megmosott bogyós gyümölcsöket adunk. Fél l limonádéhoz két nagy marék gyümölcsöt összetörünk, a limonádéhoz öntjük, átszűrjük. A poharak aljába is teszünk egész bogyókat.

Uborkás-lime-os verzió:

Az alapreceptben a citrom felét (vagy akár az egész mennyiséget) lime-ra cseréljük. A kancsót feltöltjük kezeletlen héjú lime- és uborkakarikákkal, illetve teszünk még mellé egy darabka gyömbért is felkarikázva. Hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, majd tálalás előtt eltávolítjuk belőle a gyömbért.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Shakshuka

Shakshuka

A Közel-Kelet híres lecsója.
Mini partihamburgerek

Mini partihamburgerek

A hamburgernapot házi bucival és mini hambikkal köszöntjük.
Sajtos-húsos rakott tészta

Sajtos-húsos rakott tészta

A Zita-féle vargabéles sok sajttal és hússal.

Napi ajánlatunk

Top videók