Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Tojástrükkök, amelyek tényleg működnek

Tudom, tudom, tojásmániás vagyok. De ez van, fantasztikus alapanyag, és most mutatok pár olyan trüköt, ami tényleg működik. Egészen pontsan ötöt, amiből – látni fogod – a sütő háromban is szerepel, hogy leegyszerüsítse a dolgod.
2017. december 27.

Sokat egyszerre

Ha sok tojást posírozol (buggyantasz) egyszerre, akkor csináld a sütőben. Végy egy muffinformát (nagyobb lyukút), és üss a lyukakba egy tojást Mindegyikhez adj 1 ek vizet is,175ºC, 12 perc, viszlát!

Ha mégis főznéd

Ha mégis lábosban, a tűzhelyen posírozol, akkor adj a gyöngyöző vízhez egy kevés (1 ek) ecetet is, majd ebbe engedd bele egy kis tálkából a feltört tojást. Sokan mondják, hogy nem kell, de az a tapasztalatom, hogy segít a fehérjének gyorsabban és stabilabban összeállni.

Igazi omlett

A legjobb tojásrántottát meglepő módon kell elkészíteni, Gordon Ramsey módszere szerint. Tegyél fel együtt hideg vajat (annyit, amennyiben egyébként is sütnéd) és a tojásokat közepes lángon egy lábosba. Kevergesd fél percig, utána vedd le a tűzról, ott is keverd fél percig, majd vissza a tűzre, és így tovább, amíg össze nem áll. Ekkor azonnal sózd, borsozd, és adj hozzá egy kanálnyi crème fraiche-t, vagy nagyon zsíros tejszínt, esetleg tejfölt.

Sokat egyszerre – főtt tojás

Muffinformában főtt tojást is tudsz sütni a sütőben. 160ºC, 25 perc, és kész az ipari mennyiség. Ha keményebben sereted a sárgáját, hagyd bent fél órát.

Sokat egyszerre – rántotta

Pakold meg a vajjal kikent tepsidet gombával sonkával, paprikával, kolbásszal, aztán mehet rá a sok-sok felvert tojás (esetleg kevés tejjel keverve) amit persze sóztál, borsoztál. 225ºC, kb. 10 perc, de lehet, hogy több kell, attól függ, hogy hogy szereted, és mennyi tojásból készül.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mentsd meg a főzővizet, mert folyékony arany!

Mentsd meg a főzővizet, mert folyékony arany!

Ne essünk túlzásokba - mondtam volna a fenti intelemre a karrierem elején. Ma már más a helyzet, a tészta főzővizére ugyanis én is úgy tekintek, mint egy csodálatos dologra, ami csak jót tesz az emberiséggel, no meg persze a tésztaételekkel.
Makacs kávé folt? Nem probléma!

Makacs kávé folt? Nem probléma!

Vajon mi lehet a trükk?
Ízesíts sok só nélkül

Ízesíts sok só nélkül

Sózni márpedig kell. Viszont nem mindegy, mennyire sózzuk meg azt az ételt.

Napi ajánlatunk

Top videók