Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Tippek a tökéletesen egyenletes olvasztott csokoládéért

Profi házi csokiöntet az édesszájúaknak
2018. March 12.

Sok különféle mód van a csokoládé olvasztására, de egyet mindenképp meg kell jegyeznünk: sose hagyjuk, hogy víz érje a csokoládét. Ha a tálon, kanálon vízcseppek vannak, vagy a csokoládéra kerül egy kis víz, akkor az összetapad és használhatatlan massza lesz belőle.

Mindig igyekezzünk jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládét választani. Recés késsel vágjuk fel a táblát kisebb kockákra, ez megkönnyíti az olvadási folyamatot.

1.Mikrózás: Tegyük a kis kockákat egy széles, mély, mikrózható tálba, rakjuk azt a mikrohullámú sütőbe. Közepes hőfokon melegítsük 1 percig, majd vegyük ki a tálat, keverjük át a csokit. Ha darabos, rakjuk vissza és 15-20 mp-es intervallumokban melegítsük – mindegyik lejárta után keverjük át a csokit. Addig csináljuk ezt, míg teljesen egynemű, dolgozható olvadt csokit kapunk.

2.Vízgőz fölött: Egy lábasba tegyünk néhány deci vizet, majd forraljuk fel. Tegyünk rá egy hőálló tálat, mely kb. beleillik a lábas szájába – ügyeljünk rá, hogy a gőz ne szökjön ki, és a víz ne érjen a tál aljához. Tegyük bele a felkockázott csokoládét, hagyjuk olvadni, időnként keverjük át. Húzzuk le a tűzről, ha már teljesen egyenletes és csurgatható állagú.

forrás: Good Housekeeping

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokiimádók figyelem!

Csokiimádók figyelem!

Most saját, táblás csokoládénk lehet!
7 tudományos okunk van rá, hogy csokit kell enni

7 tudományos okunk van rá, hogy csokit kell enni

Már nem mintha külön motiváció kellene hozzá... :)
Mindenhol csak a csoki

Mindenhol csak a csoki

Azonban jóval több, mint pusztán egy finom desszert...

Napi ajánlatunk

Top videók