Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Süssünk egészségesebb cupcake-et!

2018. October 18.

5 tanács a reform cupcake-re vágyóknak

Arról már beszámoltunk, hogy a tengerentúlon a mai napot a cupcake-eknek szentelik a gasztronómia szerelmesei. Tény, ez a szép, színes sütemény tömény cukorsokk, mi azonban összeszedtünk 5 jól működő tippet, amelyek segítségével az élmény megmarad, de egészségesebb, tudatosabb formát ölt. Lássuk, mit kell tennünk azért, hogy nyugodt – vagy legalábbis nyugodtabb –  szívvel fogyaszthassuk ezt a finomságot.

Amikor nekiállunk egy tepsi cupcake elkészítésének, valószínűleg nem az lesz az elsődleges szempont, hogy egészséges sütit szeretnénk sütni, sokkal inkább a szépség lesz hívószavunk. Aggodalomra azonban semmi ok, az alapreceptek nagyon egyszerűen megreformálhatók.

Válasszunk természetes színezéket

Hiába is próbálunk menekülni előle, az utóbbi évek unikornis őrülete okán rengeteg különböző színezék jelent meg a boltok polcain a szivárvány minden színében. Vigyázzunk ezekkel a mesterséges színezékekkel, ugyanis számos egészségkárosító hatásuk lehet! Használjunk inkább természetes színezőanyagokat, amikor csak tudunk. Például egy csipet sáfrány vagy kurkuma intenzív sárga, a céklapor pedig élénk rózsaszín árnyalatot kölcsönöz süteményünknek.

Inkább teljes kiőrlésű liszt!

Ha válogatós a család, először próbáljuk a sima liszt felét teljes kiőrlésűre cserélni, ez a mennyiség nem befolyásolja jelentősen a kész sütemény ízét.

Kevesebb hozzáadott cukor

Nem kell teljesen kihagyni a cukrot a kedvenc receptünkből, inkább próbáljunk egy kicsit mindig visszavenni a mennyiségből. Használhatunk önmagukban is édes hozzávalókat, például gyümölcsöket, kókuszt vagy cukormentes aszalványokat.

Zsírszegény krém

A klasszikus krémkorona krémsajtból és vajból áll. De alacsonyabb zsírtartalmú krémsajtból is ugyanolyan szép koronát kapunk, miért ne készíthetnénk ezúttal abból?

Zöldséget  sütibe?

Naná! A gyerekek általában úgysem esznek elég zöldséget. Vannak olyan zöldségfélék, amelyek eleve elég édesek ahhoz, hogy egy finom cupcake hozzávalói legyenek. Ilyen a sárgarépa, az édesburgonya vagy sütőtök. Ráadásul a színük is csodás, valamint jól passzol hozzájuk a vanília, a mézeskalács ízű fűszerkeverék vagy például a mazsola.

 

Forrás: eatingwell

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szülinapi cupcake krémsajtos frostinggal

Szülinapi cupcake krémsajtos frostinggal

Krémsajtos frosring napot és szülinapot is ünneplő cukorbomba.

Napi ajánlatunk

Top videók