Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Paradicsom a kamrából

2018. October 19.

Igazi jolly jokerként szolgálhat, ha tartunk a kamrában néhány üveg paradicsomot, akár hámozott, aprított, lé vagy éppen püré formában. Lássuk, mit is készíthetünk belőle!

 

Gyors pizzaszósz

Aki evett már házi pizzaszószt, nem fog többé a kész boltihoz nyúlni. Pici olaj, fokhagyma, só és illatos zöld fűszerek, ennyi a titok.

 

Használjuk víz helyett gabonafélék főzéséhez!

Próbáljuk meg a rizst vagy a quinoát víz helyett a paradicsom levében főzni, nem fog csalódást okozni.

 

Shakshuka alapnak is nagyszerű

Főzzük meg némi zöldséggel és fűszerekkel, majd üssünk rá pár tojást. Gyors közel-keleti lecsó, akár reggelire!

 

Öntsük leveshez!

Szinte minden levesfajta finomabb egy kis paradicsommal, legyen az például egy egyszerű zöldség- vagy csirkehúsleves.

 

Házi salsa

Készítsünk házi salsát, igazán egyszerű! Az aprított paradicsomot tegyük keverőtálba, majd dolgozzuk össze finomra aprított korianderrel, vöröshagymával, fokhagymával és erős paprikával. Jöhet bele kevés só, végül frissítsük az ízét lime-lével.

 

Húsgolyóból sosem elég!

A megformázott, olajon körbepirított húsgolyókat ültessük fűszeres paradicsommártásba. Lassú tűzön főzzük addig, amíg a húsgolyók elkészülnek, majd a szósszal együtt már mehetnek is a spagettire.

 

Víz helyett rizottóhoz

Ha rizottót készítünk, használhatunk a receptben szereplő alaplé helyett paradicsomlevet.

 

Egylábasos tésztavacsora

Őrült divat ma az egylábasos tészta, egyik alaptípusa aprított paradicsommal vagy paradicsompürével készül.

 

Mártogassunk!

Legyen édeskés, csípős vagy fokhagymás, tunkolni, mártogatni mindig jó dolog! Kínálhatunk hozzá zöldséghasábokat, grissinit vagy akár házi sült burgonyát.

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Közel-keleti lecsó (shakshuka)

Közel-keleti lecsó (shakshuka)

Bede Anna receptje az ízesélet.hu számára.
 Finom húsgolyók, paradicsomos ragu és tészta...lehet nem szeretni?

 Finom húsgolyók, paradicsomos ragu és tészta...lehet nem szeretni?

Az október 25-i tészta világnapra egy nagy klasszikus kedvenccel, a húsgombócos spagettivel készültem

Napi ajánlatunk

Top videók