Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mit ér a tészta, ha leveles? Gyors vacsorák, vendégváró falatok

A fagyasztott leveles tészta életmentő az év bármelyik szakában, különösen akkor, ha vendégeket várunk. Villámgyorsan elkészül, csak egy kis fantázia kell hozzá.

Ha van egy csomag leveles tészta hűtőszekrényben, alma pedig a gyümölcskosárban, pár perc alatt almás pitét varázsolhatsz belőle, így még a váratlan vendégek sem hozhatnak zavarba.
Egy egyszerűbb vacsorát is összedobhatunk, kedvünk szerint töltsük meg a tésztákat, és máris elkészültek a finom mini-guiche. 

Bolti vs. házi

Még a szakértők is nehezen állapítják meg a különbséget a kettő között. A házi talán még “levelesebb” és könnyedebb, mint a bolti. Az egyetlen előnye a házinak, hogy te választod hozzá a vajat, egy jó minőségű vajjal ugyanis óriás eredményeket lehet elérni.

Keress jó minőségű vajas, leveles tésztát

Válassz olyan tésztát, amiben csak vaj van. Sokat ront az ízén, ha másfajta zsiradék is van benne, ezért figyelmesen olvasd el a hozzávalókat.

Használat előtt olvaszd ki10.26 Villámgyors szőlős krémes

Ha fagyasztott tésztával dolgozol, mindig olvaszd ki, mielőtt használod. Ha van időd rá, vedd ki a fagyasztóból, és a hűtőszekrényben olvaszd ki. Ha a tészta azonnal kell, tedd a pultra, és gyakran ellenőrizd, hogy kiolvadt-e már annyira, hogy elkezdhess dolgozni vele.  

Felhasználás

Leveles tésztából majdnem mindent süthetsz. Édes és sós aprósüteményeket, pogácsát, kis tortácskákat, finom előétel falatokat, nehezebb vagy könnyedebb reggelit…

Felszerelés

sodrófa, éles kés

 LeírásHázi almás krémes

  1. A legjobb, ha van időd egy éjszakán át kiolvasztani a tésztát a hűtőben. Rosszabb esetben vedd ki, tedd a pultra és várd meg, amíg olyan állagúra olvad, hogy dolgozhass vele. Ha túl puha lenne, tedd a hűtőbe egy fél órára.
  2. Csomagold ki a tésztát. Ha nem olvadt fel eléggé, el fog szakadni, ilyenkor pihentetni kell még egy kicsit.
  3. Hintsd be liszttel, majd óvatosan kezdd el kinyújtani. Ne nyomd nagyon rá a sodrófát, hiszen nem az a cél, hogy kinyújtsuk, hanem, hogy kisimítsuk.
  4. Vágd fel a tésztát olyan alakúra, amilyen süteményt szeretnél készíteni belőle. Használhatod az egész tésztát tortákhoz, de ki is vághatsz belőle, vagy fel is vághatod kisebb darabokra.
  5. 220 fokon süsd a tésztát, amíg feljön, és elkezd barnulni, körülbelül 10 perc, de attól függ, hogy milyen és mekkora alakú tésztát vágtál ki és, hogy mivel töltötted.
  6. Csökkentsd a hőmérsékletet 190 fokra, süsd a tésztát ropogósra és aranybarnára.
  7. Hagyd egy kicsit kihűlni, majd tálald. Ha sütés után töltöd, várd meg amíg teljesen kihűl a tészta. Megtöltés után azonnal tálald, különben átázik!

 

Forrás: www.thekitchn.com

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Variáljuk a krumplisalátát!

Variáljuk a krumplisalátát!

A krumplisaláta ezerféle lehet. Ahány ember, annyi krumplisaláta. Mindenkinek megvan a saját receptje, amitől nem tágít, de jobb ha megismersz minél több félét! Ismerd meg a négy legnépszerűbb fajtát!
9 pazar vacsora a bűvös 15 perc alatt

9 pazar vacsora a bűvös 15 perc alatt

Minden tiszteletünk azoké, akik lelkesen készítenek kovászt a házi ciabattához, főznek otthon sört vagy füstölnek halat a kert végében, de vannak napok, mikor 15 perc áll rendelkezésünkre, hogy vacsorát készítsünk a családnak, vagy a vendégeknek. íme néhány ötlet.
Tényleg ezt ettük 2015-ben?

Tényleg ezt ettük 2015-ben?

Ezek voltak a 2015-ös év legnépszerűbb ételei, világszerte. Mielőtt belevetnénk magunkat az új évbe és annak új trendjeibe, vessünk egy pillantást a tavalyira.

Napi ajánlatunk

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Serpenyőben sült karajszeletek, natúr jázminrizzsel és szilvás chutney-val. Keleties, fűszeres ízvilágú főétel.
Grillezett halloumi sajt cékla chutney-val

Grillezett halloumi sajt cékla chutney-val

Cékla, menta, bazsalikom, zeller, mazsola, kapribogyó egy tálban és még grillezett sajt is jön rá!
Csirke- és gombahamburger sárgabarack chutney-val

Csirke- és gombahamburger sárgabarack chutney-val

Lovagoljuk meg a mindenfelé tapasztalható hamburger-őrületet és készítsünk otthon, házilag mi is különféle változatot: csirkés- és vegaburgerre fel!

Top videók

Villámgyors banánfagylalt gránátalmával

Banán, gránátalma, 10 perc és kész a házi fagylalt.

Görögdinnyés limonádé

Ha már úgyis fölvágjuk, és kivesszük a magokat, akkor tegyünk félre egy adagot a görögdinnyéből limonádénak is. Savas vagy mentes kiadásban is készíthetjük, a hűsítés garantált.

Rozé kacsamell rebarbarás quinoával és nyári salátával

Fantasztikus nyári vendégváró fogás, de elkészíthetjük csak úgy saját magunk kényeztetésére is. Szánjunk rá időt és figyelmet, akkor biztos a siker!