Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Megcsapott minket az ősz íze

Egy nagyon érdekes íz lesz az idei ősz íze. Búcsút mondhatunk a sütőtökös fűszerkeveréknek?
2018. September 7.

A cinnamon roll, vagyis a fahéjas tekercs lesz 2018 őszének az íze. Nem csak a fahéj, hanem a fahéjas tekercs. A fahéj amúgy is a hidegebb időket idézi – gyakran kerül ez a fűszer őszi, vagy hagyományos karácsonyi süteményekbe.

A Pinteresten kezdett el terjedni a fahéjas tekercs pite. Ennek az alapja lapított fahéjas tekercs, amelyet jól lenyomkodjunk a piteformába, kisütjük, és jöhet bele a töltelék – tehát akár tarte-nak is hívhatjuk. A fahéjas tekercse egyébként magában is isteni, természetesen házi készítéssel és cukormázzal megcsurgatva.

Tehát, ha követni akarjuk a gasztrodivatot, akkor, ha vendégeket várunk egy igazi őszi buliba, már nem sütőtökpitét, hanem fahéjas tekercseket sütünk.

via: Pure Wow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kedvenc fahéjas desszertjeink

Kedvenc fahéjas desszertjeink

Már egy csipet is elég belőle, hogy feldobjuk a desszertünket.
Ezért superfood a fahéj

Ezért superfood a fahéj

Nemcsak a kellemes íze miatt érdemes gyakrabban használni
Fűszerek szokatlan környezetben - fahéj

Fűszerek szokatlan környezetben - fahéj

Egy kis varázslat - a fahéj és marhapörkölt szimbiózisa.

Napi ajánlatunk

Top videók