Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Martha Stewart megmutatja, hogyan építsünk mézeskalács házikót

Remek délelőtti időtöltés az ünnepek alatt
2017. december 25.

1.lépés: Nyújtsuk ki és süssük meg a lapokat

Lisztezett felületen dolgozzunk, igyekezzünk minél egyenletesebbre nyújtani a tésztát. A méretre vágásnál használjunk sablont, hogy minél pontosabbak legyünk.

2.lépés: Dekoráljuk a kisült lapokat

Kezdőknek érdemesebb csak csokoládéval, cukor sziruppal dolgozni. Hogy ez se legyen unalmas, cserélgessük a különböző méretű fejeket a nyomózsákon. Ne siessük el a műveletet, a lassú és pontos munka eredményez szép mintákat.

3.lépés: Készítsük el a karamella ablakokat

Ez már kicsit bonyolultabb folyamat lesz, de ha odafigyelünk, sikerül. Sütőpapírra rajzoljuk át az ablakok kereteit (de ne vágjuk ki!), így tudjuk majd a pontos méretüket. A folyós karamellt csurgassuk a kis négyzetekre – nem baj, ha túlfolyik, később tudunk igazítani. Rajzoljuk körbe a keretet csokiszósszal, illesszük az ablakokat a falakra.

4.lépés: A házikó összeállítása

Itt is a pontosság és a türelem a kulcs. Hagyjunk időt a csokiszósznak, hogy megkössön, és összetartsa a házikónkat.

A lépéseket egy videó segítségével is követhetjük, melynek végén egy jelentősen nagyobb mézeskalács palota épül meg, de a folyamat ugyanaz.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mézeskalács kenyér egészséges hozzávalókból

Mézeskalács kenyér egészséges hozzávalókból

Nálunk ugyan nincs hagyománya, de más nemzetek előszeretettel készítik el nevéhez hűen kalácsként, vagy éppen kenyérként a mézeskalácsot. Ugyanaz a mézes-fűszeres íz világ, csak éppen sokkal laktatóbb, így akár egy téli reggelinek is tökéletes.
Svéd mézeskalács - tej- és tojásmentes

Svéd mézeskalács - tej- és tojásmentes

Mézeskalácsot nem csak karácsonykor lehet enni. Sőt tojás sem kell feltétlenül az elkészítéséhez.

Napi ajánlatunk

Top videók