Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Környezettudatos döntés lenne lárvás fasírtot enni?

Egy startup arra akarja rávenni az embereket, hogy gyümölcslárvákat fogyasszanak
2017. November 7.

Egy izraeli cég szerint a lárvafogyasztás az embereknek és bolygónknak is előnyös. Miért? Mert a módszer magas szinten fenntartható, nincs üvegház-szennyezés, illetve a lárvák fehérje-, vas-, kalcium-, és magnéziumtartalma igen magas, sőt esszenciális aminosavakban is bővelkednek. Mindezt Eran Gronich a Fly Spark alapítója mondja, projektje mellett érvelve.

A lárvákat laboratóriumi körülmények között porítják, melynek hosszú a szavatossági ideje, és az eljárás során nem csökken a lárvák proteintartalma. Rengeteg mindenre lehet használni, például húsgolyók, vega fasírtok készíthetőek belőle.

Az izraeli Feincook alapítója tesztelte a porított lárvákat. Szerinte nem helyettesítheti a húst teljes mértékben, viszont elképzelhető, hogy az emberi étkezés része lesz a jövőben.

forrás: Tech Insider UK

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mexikói pulykafasírt

Mexikói pulykafasírt

Az ünnepek idején a nagy rokoni és baráti jövés-menés során jól jöhet egy olyan fogás, ami nem igényel teljes terítést, vagy asztalhoz települést.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!