Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Konyhai trükkök a nagyiktól II. rész

A lista még 10 elemmel folytatódik.
2018. August 12.

1.A rizst kókuszitalban főzzük ki.

2.Lisztezzük meg a bacont sütés előtt, hogy roppanósabb legyen.

3.Mielőtt megsütjük a sütitésztát, ütögessük a tepsi/forma alját a pulthoz. Ez által egyenletesen eloszlatjuk a tésztát.

4.Halszósszal dobjuk fel a tojásrántotta ízét.

5.Takarírsünk fel sütés közben. Mikor már betettük a tésztát, de még előttünk a krém, előbb takarítsunk fel. Tüntessük el a kicsöppent tésztát, rakjuk helyére a már nem szükséges alapanyagokat és eszközöket.

6.A tojások közé bepottyant kis tojáshéjat a legkönnyebben egy másik tojáshéjjal tudjuk kiszedni.

7.Tegyük félre a bacon zsírját. A kisült szaft remek ízesítő más ételekbe, így ne dobjuk ki.

8.Adjunk egy kevés tejport a cukorbevonatunkhoz. Ezzel besűrítjük anélkül, hogy édessé tennénk.

9.Ne feledjük az egérutakat. Ha valamivel tudunk könnyíteni a főzésen, dobjuk be. Persze, a teljes mértékben házi készítésű ételek utánozhatatlanok, de ha 20 fős vendégséget várunk, nem kell mindent magunknak csinálni. Használjuk ki az elősütött, félkész, bolti alapanyagok nyújtotta előnyöket.

10.Ha nincs kedvünk valakinek főzni, égessük oda a kajáját. Akkor biztos nem kéri még egyszer, hogy főzzünk rá.

via: Buzzfeed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Konyhai trükkök a nagyiktól I. rész

Konyhai trükkök a nagyiktól I. rész

A Buzzfeed saját olvasóitól kért efféle trükköket.
Kipróbáltam: interneten terjedő sütési trükkök

Kipróbáltam: interneten terjedő sütési trükkök

Sára belevetette magát a tesztelésbe.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!