Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Igyunk pezsgőt sültkrumplival

Ez a második igen furcsa párosításunk a hétre.
2018. September 11.

A sültburgonya az egyik legjobb étel pezsgő mellé. Legalább is a Moët & Chandon pezsgőház kommunikációs munkatársa, Marie-Christine Osselin szerint. A burgonya roppanós, sós ízét remeknek találja a finom buborékos, savas pezsgő mellé.

De ne essünk túlzásba: nem kell ide sajtos öntetes krumpli, vagy extra fűszeres. Az egyszerűség a kulcs. Legyen elegáns és letisztult, mint egy kellemes pezsgő.

Osselin nincs egyedül véleményével. Az egyik népszerű New Orleans-i étterem, a Sylvian kínálatában is szerepel a pezsgő sültkrumplival. 50$-ért (14 ezer forint) kaphat az ember kis adag kézzel vágott, sütött burgonyát Delamotte Brut pezsgővel. A nagy adag pedig 90$ (25 ezer forint). Az étterem tulajdonosa, Sean McCusker egy pezsgők terén jártas nagy embertől leste el ezt a párosítást egy Veuve Cliquo eseményen.

A Food & Wine szerkesztője, Ray Isle is a páros híve. Szerinte is remekül kiegészíti a savas, bubis italt egy zsíros, sós étel. Szerinte még a sült disznóhús is passzol az italhoz.

via: Town & Country

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nyomós okunk van arra, hogy minden nap pezsgőzzünk

Nyomós okunk van arra, hogy minden nap pezsgőzzünk

A kutatások szerint csökkentheti két idegrendszeri betegség kialakulásának esélyét
Pezsgő jégkocka formában

Pezsgő jégkocka formában

Így várd majd a vendégeket!
Így dobd fel a szilveszteri pezsgőt!

Így dobd fel a szilveszteri pezsgőt!

Egy kis kreativitással a legolcsóbb pezsgőt is jobb színben tüntetheted fel. Ebben az összeállításban eláruljuk hogyan. Egy pezsgő- rum partit is összehozhatunk, sőt jéghideg édesség is kerülhet az ünneplők poharába! Hidd el, a vendégek más sem akarnak majd inni, mint a szuper, ötletes és ellenállhatatlan koktéljaidat!

Napi ajánlatunk

Top videók