Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Így nézzük az Olimpiát

Variációk finom és gyors szendvicsekre - receptekkel
2016. August 11.

Klasszikus sajtos, sonkás szendvics

Egy klasszikus szendvics roppanós bagettben, sajttal, sonkával és zöldségekkel. Könnyen és gyorsan elkészíthető reggeli, uzsonna vagy vendégváró válhat belőle.

Hozzávalók

4 adag

 

Elkészítés

Friss bagettet bevágjuk, megvajazzuk. A vajra kerülnek a sajtszeletek, rájuk a sonka, ízlés szerint főtt tojás, zöldpaprika, uborka és paradicsom. Házi készítésű majonézzel vagy fűszervajakkal tehetjük még gazdagabbá.

300x250 Ammerländer MaasdamerAz Ammerländer Maasdamer (ejtsd: mászdámer) egy nagyon finom, kiváló minőségű, ementáli típusú sajt. Ez a sajttípus nagyon népszerű hazánkban, azonban azok közül, akik megismerik az Ammerländer Maasdamert, gyakran meg is maradnak mellette. Azért választják újra és újra az Ammerländert a változó minőségű és ízű „ementáli jellegű“ sajtok helyett, mert ahogy az egy német terméktől elvárható: az íze és a minősége valóban megbízható. Az pedig, hogy az ára is jó, csak a ráadás.

Szendvics sonkával, sajttal és spenóttalSzendvics sonkával, sajttal és spenóttal 640x480Sajt, sonka, enyhén fokhagymás spenót és pirított kenyér. Már csak egy pohár bor hiányzik mellőle és teljessé válik a könnyű hétvégi vacsora vagy akár ebéd.

Hozzávalók

4 adag

  • 8 szelet kenyér
  • 8 szelet Ammerländer Trappista sajt
  • 8 szelet levegőn szárított sonka
  • 20 dkg spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • olívaolaj

 

Elkészítés

Egy serpenyőben olívaolajon megfonnyasztunk egy maréknyi spenótot, amit fokhagymával, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítünk. Pirított kenyérszeletre kerül először a fonnyasztott spenót, rá a sonka és a sajtszeleteket. Grillben egy kicsit még rápiríthatunk.

300x250 Ammerländer TrappistaA trappista a legnépszerűbb sajtféle Magyarországon. De mindenki tapasztalta már, hogy bizony trappista és trappista közt óriási a különbség. Sajnos viszonylag sok a gyenge vagy változó minőségű termék, amelyek között nehéz eligazodni. Ha biztosra akar menni: az Ammerländer Trappista sajtja – ahogy az egy német terméktől elvárható – megbízható, kitűnő minőségű, igazán finom trappista, amivel „nem nyúlhat mellé az ember“.

Tavaszi csirkés szendvics olvasztott sajttal
Tavaszi csirkés szendvics olvasztott sajttal_640x480_Sült csirke szeletkék, megfelelő karakterű sajt, alma egy méretes bagettbe vagy kenyérszeletek közé zárva. Melegen, ropogósan! És nem is kell semmi más…

Hozzávalók

 

Elkészítés

Gyakran előfordul, hogy a vasárnapi ebédre készült sültcsirkéből vacsorára vagy másnapra is marad. Tökéletes melegszendvics készíthető belőle: a kenyérszeleteket megvajazzuk, vajas felükkel lefelé tepsire helyezzük. A sült csirkét szétosztjuk a kenyereken, rájuk helyezünk egy-egy vékony szelet almát és a tilsiter sajtszeleteket, majd befedjük a szendvicset egy másik szelet megvajazott kenyérrel, végül a sütőben aranybarnára sütjük őket. Melegen, langyosan, sőt, egyesek szerint teljesen kihűlve is egyedülálló, pikáns ízhatást nyújt.

300x250 Ammerländer TilsiterAz Ammerländer Tilsiter (ejtsd: tilsziter) a „legfűszeresebb“ karakterű az összes Ammerländer sajtféle közül. Ez a sok országban méltán népszerű sajtféle Magyarországon sokak számára ismeretlen, annak ellenére, hogy tilsiti típusú sajtokat nálunk is régóta lehet kapni. Ha valaki szereti a kicsit karakteresebb ízeket, annak mindenképpen érdemes megkóstolnia.

Vegetáriánus Ruben szendvicsvégleges Vegetáriánus Ruben szendvics 640x480A világhírű Ruben szendvics húsmentes változata. Kiadós hétvégi reggeli, de akár ebéd vagy vacsora is lehet ez a valóban rafinált ízkombinációt magáénak tudó szendvics.

Hozzávalók

 

Elkészítés

Majonézt, ketchupot, finomra aprított hagymát és frissen reszelt tormát összekeverünk. A rozskenyérszeletekre először ebből a kenünk, majd rákerül egy-két szelet sajt, a savanyú káposzta és végül még egy sajtszelet. Ezután a szendvicseket grillsütőben 2-3 perc megsütjük és azonnal tálaljuk.

300x250 Ammerländer EdámiAz edámi világhírű holland félkemény sajtfajta, amely az Amszterdamhoz közeli kisváros, Edam nevét viseli. Az Ammerländer Edámi sajtjának íze lágy, selymes, amely refinált falatokhoz, ízletes sajttálakra és természetesen hideg- vagy melegszendvicsekhez is kitűnő választás. Ha egy megbízhatóan jó minőségű edámit szeretne megfizethető áron, akkor ezt a sajtot Önnek találták ki!

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

600x180-Ammerländer-4-db-sajt_640

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók