Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Hogyan válasszunk burgonyát? Melyik jó sütni, melyik főzni, és melyikből legyen saláta?

2018. October 12.

Ha nem is eszünk sok krumplit, jó ha tudjuk, melyik típust mire tudjuk felhasználni. Alapvetően 3 csoportra oszthatóak: mindenre jó, viaszos, keményítős.

Keményítős (rozsdabarna és az édes burgonyák): nagyon finomak mind olajban, mind sütőben sütve.

Viaszosak (piros héjúak): kitűnőek levesnek és salátának, mert jól megőrzik az alakjukat főzés közben.

Mindenre jó: kitűnő pirítva, főzve és pürének is.

Forrás: thekitchn.com

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Töltött paprika petrezselymes újburgonyával

Töltött paprika petrezselymes újburgonyával

A töltött paprika igazi klasszikus, ebben a változatban egy kevés menta teszi még különlegesebbé a fogást, amihez a petrezselymes újkrumpli kötelező kísérő.
Házi burgonyás kifli

Házi burgonyás kifli

Klasszikus kifli, reggeli kezdéshez vagy tévénézős estékhez. A gyúródeszkától és a kelesztéstől ne ijedjünk meg!
Paradicsomos tepsis burgonya sült csülökkel

Paradicsomos tepsis burgonya sült csülökkel

Nyáresti baráti sörözés szuper társa lehet egy jó kis csülök. Nem éppen könnyed fogás, de legalább laktató. A friss paradicsomos krumpli hozhat némi enyhülést.

Napi ajánlatunk

Top videók