Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hallottál már a KonMari módszerről? Íme egy bestseller író 7 tippje, hogy egyszerűbb legyen rendben tartani a konyhánkat

Mághozzá kevés erő befektetésével
2017. March 22.

Marie Kondo, a  The Life-Changing Magic of Tidying Up (A takarítás életmegváltoztató varázslata) című bestseller könyv írója fejlesztette ki a KonMari módszert, amelynek segítségével még a menthetetlenül rendetlenek is könnyen tisztaságot teremthetnek. Íme, 7 módszer arra, hogy tisztán és rendezetten tartsuk a konyhánkat – kevés erő befektetésével.

  1. Tegyünk el mindent a pultról:

A kávéfőző, a cukortartó, a mixer nem csak a helyet foglalják, de a köréjük rakódott por, olaj néha figyelmen kívül marad a pult tisztításakor. Még a mindennap használatos eszközöket is rakjuk polcokra.

  1. Töröljük le a tűzhelyet, a mosogatótálat és a pultot minden használatkor:

Sokkal szebb látvány egy foltmentes konyhai felület, mint egy olyan, ami tele van ételmaradékkal. Ha minden nap áttöröljük a felületeket, könnyebb dolgunk lesz.

  1. Tartsuk a mosogatószappant és a szivacsot a csap alatt:

Használat után csavarjuk ki alaposan a szivacsot, majd rakjuk rácsos szivacstartóra a mosogatószerrel és a gumikesztyűkkel együtt.

  1. A szemetes is mehet a mosogató alá:

Sokkal igényesebb, ha el van rejtve a kuka – még akkor is, ha igazán dizájnos darabunk van. Plusz érdemes nem csak hetente egyszer kivinni a szemetet, így nem fogad majd kellemetlen illat a konyhában.

  1. Mossuk el és szárítsuk meg a koszos tányérokat:

Szabaduljunk meg a lecsöpögtetőtől! Az csak kényelmesebbé teszi az egész mosogatást, és ha sokáig pihennek rajta a száradó (már száraz) edények, csak a por lepi azokat. Étkezés után azonnal mossuk el az edényeket, így nem szárad rájuk a maradék.

  1. Tartsuk szabadon a hűtőnk 30%-át:

Ha van szabad helyünk, mindig tudjuk hova pakolni a frissen vásárolt dolgokat, vagy a vacsoramaradékot.

  1. Mindennek legyen meg a helye:

Persze, szeretnénk, ha minden kéznél lenne (olaj, fakanál, fűszerek), de ha a tűzhelyhez közel tartjuk ezeket, nagy hő hatására könnyen csökken a szavatosságuk. Mindent tartsunk a saját helyén, a tűzhelytől távol. Ha főzünk, készítsük ki őket, majd amint már nincs rájuk szükség, pakoljuk vissza a helyükre.

 

forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

7 étel, amely frissíti a leheleted

7 étel, amely frissíti a leheleted

Ötletek a mentolos rágó és a kis cukorka mellé/helyett

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!