Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyümölcs blansírozás egyszerűen

Csak ne kéne ott állni az edény mellett és a folyadék alatt tartani a gyümölcsöket, amíg meg nem puhulnak! Végre itt a megoldás!

Pergamen papírból vágjunk ki egy karikát, akkorát, mint az edény.blansiroz_1
Tegyük a gyümölcsöket a folyadékba. Ha a kör közepére úsznának, toljuk vissza a papír alá.
Ennek a technikának az a legfőbb előnye, hogy a gőz teljesen megpuhítja a gyümölcsöket (hatékonyabban és gyorsabban, mintha egyszerűen letakarnánk őket a fedővel). Még ha nincsenek is teljesen a folyadék felszíne alatt egész végig, akkor is teljesen átfőnek.  
És hogy miért vágunk karikát, ahelyett, hogy egyszerűen egy, az edény méretének megfelelő kört vágnánk, ami mindent lefed? Azért, hogy a gőz szabadon távozhasson. Ha karikát vágunk, a papír a felszínen marad, nem süllyed el.

 

Vörösboros, blansírozott körte

Recept a Still River cafébólblansiroz_2

6 személyre

4 csésze vörösboor
1 ½ csésze cukor
2 csésze víz
1 csésze narancslé
1 narancs héja
2 rúd fahéj
kis marék kakukkfű
6 hámozott körte

Tegyünk minden hozzávalót egy serpenyőbe. Közepes lángon addig főzzük, amíg a cukor fel nem olvad, és a folyadék el nem kezd gyöngyözni.
Adjuk hozzá a körtéket, majd vegyük közepesre a hőmérsékletet és forraljuk nagyon alacsony lángon, amíg a körték teljesen puhák nem lesznek. Ez körülbelül 20-25 percet vesz igénybe.  
Szedjük ki a körtéket tányérra. A folyadékot forraljuk be, körülbelül 20 perc alatt. Ezt a desszertet elkészíthetjük egy nappal korábban is, a gyümölcsöket ilyenkor hagyjuk a lében. Tálalás előtt a szószt melegítsük fel a körtékkel együtt. Tálaljuk a gyümölcsöket az öntettel. Ha igazán különlegessé akarjuk varázsolni, adjunk mellé vaníliafagylaltot.

 

Forrás: www.food52.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

7 egyszerű trükk, amivel magabiztosan készíthetsz többfogásos vacsorát

7 egyszerű trükk, amivel magabiztosan készíthetsz többfogásos vacsorát

Szervezz bátran nagyszabású születésnapot otthonra, és ne ess kétségbe a rád váró teendőktől. Ha elolvasod tippjeinket, minden sokkal egyszerűbb lesz!
10, 9, 8 - az utolsó tíz nap kihívásai

10, 9, 8 - az utolsó tíz nap kihívásai

Ha eddig is követted a naptárat, már nem vagy készületlen, gratulálunk, ha most, tíz nappal előtte kapcsolódsz be, akkor is kézenfogunk és együtt megyünk nemcsakhogy karácsonyig, hanem az újévig!
11 ötlet, hogy mi mindent lehet csinálni még a teával?!

11 ötlet, hogy mi mindent lehet csinálni még a teával?!

A tea nem csak reggeli és ötórai ital lehet. Sőt! A teát enni is lehet, nem csak inni. 11 teás recept következik.

Napi ajánlatunk

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

"Nem torta, de bele lehet szúrni egy gyertyát, és nagyon finom, ráadásul bármilyen idénygyümölccsel működik,"
Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

A Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Pék Kft. Görböc kenyere lett az idén, amely hagyományos technológiával készült adalék nélkül - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Egy pohár vörösbor finom sajtokkal és egy kis friss bagettel egyszerűen tökéletes. Azonban ha kipróbálnátok valami mást, adjátok bátran szilvához.

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!