Izgalmas receptek és praktikus megoldások Pataky Pétertől és vendégeitől

Gyümölcs blansírozás egyszerűen

Csak ne kéne ott állni az edény mellett és a folyadék alatt tartani a gyümölcsöket, amíg meg nem puhulnak! Végre itt a megoldás!

Pergamen papírból vágjunk ki egy karikát, akkorát, mint az edény.blansiroz_1
Tegyük a gyümölcsöket a folyadékba. Ha a kör közepére úsznának, toljuk vissza a papír alá.
Ennek a technikának az a legfőbb előnye, hogy a gőz teljesen megpuhítja a gyümölcsöket (hatékonyabban és gyorsabban, mintha egyszerűen letakarnánk őket a fedővel). Még ha nincsenek is teljesen a folyadék felszíne alatt egész végig, akkor is teljesen átfőnek.  
És hogy miért vágunk karikát, ahelyett, hogy egyszerűen egy, az edény méretének megfelelő kört vágnánk, ami mindent lefed? Azért, hogy a gőz szabadon távozhasson. Ha karikát vágunk, a papír a felszínen marad, nem süllyed el.

 

Vörösboros, blansírozott körte

Recept a Still River cafébólblansiroz_2

6 személyre

4 csésze vörösboor
1 ½ csésze cukor
2 csésze víz
1 csésze narancslé
1 narancs héja
2 rúd fahéj
kis marék kakukkfű
6 hámozott körte

Tegyünk minden hozzávalót egy serpenyőbe. Közepes lángon addig főzzük, amíg a cukor fel nem olvad, és a folyadék el nem kezd gyöngyözni.
Adjuk hozzá a körtéket, majd vegyük közepesre a hőmérsékletet és forraljuk nagyon alacsony lángon, amíg a körték teljesen puhák nem lesznek. Ez körülbelül 20-25 percet vesz igénybe.  
Szedjük ki a körtéket tányérra. A folyadékot forraljuk be, körülbelül 20 perc alatt. Ezt a desszertet elkészíthetjük egy nappal korábban is, a gyümölcsöket ilyenkor hagyjuk a lében. Tálalás előtt a szószt melegítsük fel a körtékkel együtt. Tálaljuk a gyümölcsöket az öntettel. Ha igazán különlegessé akarjuk varázsolni, adjunk mellé vaníliafagylaltot.

 

Forrás: www.food52.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

7 egyszerű trükk, amivel magabiztosan készíthetsz többfogásos vacsorát

7 egyszerű trükk, amivel magabiztosan készíthetsz többfogásos vacsorát

Szervezz bátran nagyszabású születésnapot otthonra, és ne ess kétségbe a rád váró teendőktől. Ha elolvasod tippjeinket, minden sokkal egyszerűbb lesz!
10, 9, 8 - az utolsó tíz nap kihívásai

10, 9, 8 - az utolsó tíz nap kihívásai

Ha eddig is követted a naptárat, már nem vagy készületlen, gratulálunk, ha most, tíz nappal előtte kapcsolódsz be, akkor is kézenfogunk és együtt megyünk nemcsakhogy karácsonyig, hanem az újévig!
11 ötlet, hogy mi mindent lehet csinálni még a teával?!

11 ötlet, hogy mi mindent lehet csinálni még a teával?!

A tea nem csak reggeli és ötórai ital lehet. Sőt! A teát enni is lehet, nem csak inni. 11 teás recept következik.

Napi ajánlatunk

Hogyan kell konfitálni? Pataky Péter megmutatja!

Hogyan kell konfitálni? Pataky Péter megmutatja!

Pataky Péter két szép kacsacomb segítségével megmutatja, hogyan készíthetünk isteni, omlós konfitált húsokat. Az pedig, hogy ki mit tesz be néhány órára lassan sülni a zsírfürdőbe – mindenkinek a fantáziájára van bízva! Ráadásul az omlós hús mellett a tökéletes zsíroskenyér a konfitálás mellékterméke.
Tavaszi csirkés szendvics olvasztott sajttal
A hét szendvicse

Tavaszi csirkés szendvics olvasztott sajttal

Sült csirke szeletkék, megfelelő karakterű sajt, alma egy méretes bagettbe vagy kenyérszeletek közé zárva. Melegen, ropogósan! És nem is kell semmi más…
Tavaszi minestrone leves

Tavaszi minestrone leves

Klasszikus minestrone, az olasz konyha egyik felejthetetlen levese. Ezúttal csigatésztával.

Top videók