Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Giada De Laurentiis lasagna-trükkje

Így készítsünk 30 perc alatt olasz tésztát
2017. augusztus 19.

A Food Network olasz háziasszonya, az elismert szakács, Giada De Laurentiis a hamisítatlan itáliai konyha nagy szakértője. A gyorsan (30 perc alatt) elkészíthető lasagnaja csupán egy serpenyőt igényel. Mutatjuk a trükköt:

Mire van szükség? Egy nagy és mély serpenyő, fedővel, plusz minden hozzávaló, ami a lasagnahoz kell (a vékonyan vágott zöldségek a kulcs), a tésztát pedig cseréljük előkészített lasagnalapokra.

Mit kell tenni? Ha házilag készítjük a marinarat, azt készítsük el először a serpenyőben. Majd a szósz felét rakjuk a serpenyőbe, erre jön a tészta 1/3-a, erre csurgatjuk az olíva olajat, sózzuk, borsozzuk, majd jön a zöldségréteg, szósz és sajt. Majd ugyanez a rétegezés még kétszer. Fedjük le, majd hagyjuk főni 20-25 percig, amíg megolvad a sajt és összefő a lasagna.

Az eredmény: Semmivel sem lesz íztelenebb, mint a sokáig főzött verzió, valódi olasz tésztaélmény a végedermény.

forrás: purewov.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme a lasagna diétás verziója

Íme a lasagna diétás verziója

A lasagna egy nehéz húsos-tésztás étel, de természetesen ezt is el lehet készíteni könnyedebb verzióban, akár diétás ételként is, ha tésztalapok helyett például cukkini szeleteket használunk.

Napi ajánlatunk

Top videók